General Motors vil introducere deres elbiler i Europa

General Motors vil vende tilbage til det europæiske marked med en række elbiler, hvor den elektriske Cadillac Lyriq SUV forventes at stå i spidsen.

General Motors vil introducere deres elbiler i Europa

Har du siddet og savlet over Cadillacs elektriske Lyriq, er der gode nyheder til dig. General Motors har nemlig planer om, at vende tilbage til Europa, hvor deres fokus vil være på elbiler – og den store elektriske Cadillac Lyriq SUV forventes at være trækplasteret.

Se også: Nyheder om elbiler

Cadillac kommer (tilbage) til Europa

Den amerikanske bilgigant trak sig tilbage fra Europa og Storbritannien efter salget af Opel og Vauxhall til PSA-gruppen i 2017 og beholdt kun en meget begrænset importvirksomhed for Cadillac og Chevrolet Corvette.

Cadillac etablerede dog en ny europæisk afdeling sidste år og forbereder sig i øjeblikket på en tilbagevenden med et helt elektrisk sortiment. Dens plan forventes at blive annonceret i begyndelsen af næste år.

GM har forpligtet sig til at have et fuldt elektrisk sortiment på verdensplan inden 2035 og har investeret meget i udviklingen af en platform til elektriske biler, Ultium EV, som ligger til grund for Lyriq, Hummer EV og andre fremtidige køretøjer.

“Vi føler os meget overbeviste om, at vi vil blive en væsentlig aktør på markedet”, sagde GMs europæiske chef, Mahmoud Samara, i et interview.

Se også: Elbiler er usikker teknologi

Interessen for elbiler i Europa er stor

Hvorfor kommer Cadillac pludselig tilbage til Europa? Jo, det skyldtes ganske enkelt, at interessen for elbiler i Storbritannien og Europa er stor sammenlignet med USA – og det var en nøglefaktor for GMs beslutning om at vende tilbage.

GM gav ikke give nogle detaljer, men Cadillac vil sandsynligvis føre an med deres nye Audi E-tron-konkurrent, Lyriq. Det giver god mening, for netop de store elektriske og familievenlige SUV’ere er populære i Europa. Det forlyder også, at den nye Hummer kan blive tilbudt i regionerne i et begrænset antal.

GM forventes at sælge deres biler online, i stil med Tesla, Polestar og til dels Volvo.

Se også: Test af elbiler