Helt førerløse robottaxier må nu køre i Kina

De første helt førerløse taxier uden sikkerhedschauffører i bilen, begynder nu at køre rundt i kinesiske byer.

Helt førerløse robottaxier må nu køre i Kina

Kinas første fuldt autonome, kommercielle robotaxi-ture – uden sikkerhedschauffører – er ved at åbne for offentlige passagerer i Wuhan og Chongqing.

Må køre autonomt inden for begrænset område

Det er kinesiske Baidu, der har fået tilladelse til at opkræve penge for førerløse ture inden for et område på 13 km2 i Wuhan mellem kl. 9 og 17 og inden for et større område på 30 km2  i Chonqings Yongchuan-distrikt mellem kl. 9.30 og 17.30.

Selv om tilladelserne i øjeblikket er indstillet til at undgå myldretiden, vil de blande sig med masser af trafik om dagen.

I hver zone vil der køre fem Apollo-biler af 5. generation med fjernbetjente chauffører, der er klar til at overtage kontrollen, hvis køretøjerne skulle komme i en vanskelig situation.

Baidu’s Apollo Go er allerede verdens største robotaxi-selskab, der allerede opererer i alle kinesiske byer på første niveau med den samme 5. generations bil med backup-chauffører om bord.

Se også: Test af de bedste elbiler

Flere lande kommer snart med på den førerløse vogn

Formentlig vil vi begynde at se flere og flere af disse tilladelser starte op i de kommende måneder og år, ikke kun i Kina, men også i USA og formentlig andre asiatiske lande.