Hongqi EHS7 og EH7: Luksus-elbil til halv pris?

Hongqi er på vej til Danmark med sedanen Hongqi EH7 og SUV'en Hongqi EHS7, der gerne vil konkurrere mod meget dyrere elbiler fra tyske mærker.

Hongqi EHS7 og EH7: Luksus-elbil til halv pris?

Du kender måske ikke bilmærket Hongqi, men du har sandsynligvis set den iøjnefaldende EHS9 på de danske veje. Nu udvider den kinesiske bilproducent med to nye elbiler i Danmark, der lover rummelighed og kompromisløshed til en langt mere overkommelig pris.

Kan Hongqi EHS7 og EH7 matche specielt de tyske konkurrenter på kvalitet, men friste med en langt lavere pris? I denne artikel tager vi et kig på den kommende SUV og sedan fra Hongqi.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvaliteter

Hongqi EHS7

Den første nye elbil fra Hongqi er SUV’en EHS7. Der er her tale om en stor SUV med en længde på knap 5 meter og en akselafstand på 3 meter. EHS7 er på størrelse med en BMW iX og Audi Q8 e-tron.

Begge nye elbiler fra Hongqi er bygget på en egenudviklet platform til elbiler, der blandt andet giver dem stor rummelighed, lang rækkevidde og hurtig opladning.

EHS7 tilbydes i flere varianter med forskel på rækkevidde og ydeevne. Man kan vælge mellem et batteri på 85 kWh og 111 kWh, hvor det store giver en rækkevidde op til 600 km.

Der er fart på opladningen i EHS7, der lader fra 10-80 procent på 20 minutter med en maksimal ladeeffekt på 250 kW.

Ydeevne i basismodellen er 253 kW, mens topmodellen med firehjulstræk sammenlagt yder 455 kW (619 hk) og 756 Nm drejningsmoment fra to elektriske motorer. 0-100 km/t i sidstnævnte variant klares på 3,9 sekunder.

EHS7 er spækket med udstyr, heriblandt et 63 tommer Head-up display, intelligent dæmpningssystem, baghjulsstyring, håndsyede Nappa-lædersæder, lydsystem med 19 højtalere og meget mere.

EHS7 understøtter OTA-opdateringer og Android Auto og Apple CarPlay.

En dansk pris på Hongqi EHS7 er endnu ikke offentliggjort, men vi forventer den vil koste fra cirka 400.000 kr.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Hongqi EHS7

Hongqi EH7

Den anden nye elbil fra i Danmark er sedanen EH7, der på mange måder minder om EHS7, når det gælder specifikationerne.

Også her er der tale om en stor elbil med en længde på knap fem meter og samme akselafstand på tre meter.

Her vil man også kunne vælge mellem et batteri på 85 kWh og 111 kWh, hvor det store giver en rækkevidde op til 655 km.

Man vil kunne få HS7 med både baghjuls- og firehjulstræk, hvor topmodellen yder 455 kW (619 hk). Denne variant ræser fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Ligesom EHS7 er der masser af udstyr. I hjemlandet er Hongqi kendte for deres meget høje byggekvalitet.

En dansk pris på Hongqi EH7 er endnu ikke offentliggjort, men vi forventer den vil koste fra cirka 370.000 kr.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Hongqi EH7

Kan Hongqi friste danskerne?

Hongqi EH7 og Hongqi EHS7 er konkurrenter til store elbiler fra mærker som BMW, Mercedes-Benz, Audi og nyere mærker som Xpeng i Danmark.

Indtil videre har EHS9 ikke været den store succes for Hongqi i Danmark, som først efter et prisfald på hele 400.000 kr. fik gang i salget af den enorme SUV. På den anden side er 60 procent af alle EHS9 i Europa i år solgt i Danmark.

Hongqi EHS7 er et alternativer til SUV’er som BMW iX, Audi Q8 e-tron, Polestar 3, men til en pris, der er flere hundredtusinder kroner lavere. Det samme gælder EH7, der går efter BMW i5, Audi A6 e-tron og Mercedes EQE.

Både Hongqi EH7 og Hongqi EHS7 forventes introduceret i Danmark i slutningen af året, men vises frem på elbilmessen eCarExpo, hvor vi kan få det første indtryk af dem.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler