Huawei lancerer AR-kørselsassistent til bilens forrude 

Huawei AR-HUD omdanner bilens forrude til et virtuelt førstepersons-display, der viser trafikken foran en - bliver til et supersyn i fremtiden.

Huawei lancerer AR-kørselsassistent til bilens forrude 

Huawei har under Münchens internationale bilmesse, Internationale Automobil-Ausstellung, lanceret en kørselsassistent, der er en augmented reality-skærm til foruden i en personbil. AR-HUD, som den virtuelle kørselsassistent hedder, giver føreren af bilen information om trafikken og positionering af andre trafikanter i realtid op på forruden.

Huaweis AR-HUD / AI-køreassistent giver trafikinformation på forruden

AR-HUD omdanner altså førerens perspektiv på forruden til et virtuelt førstepersons-display. Det viser chaufføren information om trafikken cirka 7,5 meter foran bilen, mens bilen kører.

Bl.a. viser assistenten afstand til forankørende biler, navigationsmuligheder og giver information om bilens fart.

Displayet kan også gøre andre trafikkanter mere synlige, når det eksempelvis er mørkt, eller hvis der er kraftig regn eller tåge. Det kan højne færdselssikkerheden, forklarer Huawei.

Desuden kan displayet også give chaufføren information om parkeringsmuligheder, restauranter, indkøbscentre, biografer og tankstationer i realtid.

Også medpassagere vil have mulighed for at bruge displayet, da det også tilbyder underholdningsmuligheder til passagererne så som film, spil m.m. Det forklares ikke videre, om det betyder, at en film eller et spil så bliver projiceret op på forruden, mens man kører. Det lyder i hvert fald ikke som noget, der højner trafiksikkerheden, selvom det kun vises på forruden i medpassagerens side.

Se også: Tilbehør til biler

Vil udvikle sig til et supersyn

Huawei forklarer om den nye enhed, at de i mere end to årtier har udviklet sin optiske informationsteknologi og har på baggrund af sin research skabt løsningen Intelligent Automotive Optics Solution. Selskabets nye AR-HUD er en vigtig del af den løsning.

Kevin Huang, President of Huawei General Optical Applications Product Line, forklarer, at deres AR-HUD i fremtiden vil udvikle sig til at have en større billedramme, højere opløsning og 3D-illustrationer, som kan ses med det blotte øje, for at give chaufføren et supersyn, der aldrig før er set.

Se også: Nyheder om tilbehør til biler

Seneste tilføjelse til historien

Næste fortælling om sagen kan også være interessant. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 27/8/2021 fulgte redaktionen op med nyheden; Huawei og Joynext vil bygge intelligent cockpit til biler – Artiklen kan du læse her her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..