En ny topmodel af Hyundai Ioniq 5 er på vej

Senere i år vil Hyundai lancere en ny udgave af den populære Ioniq 5. Hyundai Ioniq 5 N vil være den hurtigste, sjoveste og dyreste variant.

En ny topmodel af Hyundai Ioniq 5 er på vej

Hyundais Ioniq 5 er en af de mest populære og ikke mindst anmelderroste elbiler på markedet i dag. Med firehjulstræk, 325 hestekræfter og en 0-100 km/t på 5,2 sekunder er den ikke ligefrem langsom. Men står det til Hyundai er det ikke kun Kia, der med deres EV6 skal have lov at have en GT-version. Derfor er Hyundai netop nu i gang med at teste en hurtigere Ioniq 5 med N-branding, der er mærkets mærkning for performancebiler, hvor der er fokus på sportslige køreegenskaber.

Se også: Hyundai bekræfter lille og billig elbil er på vej

Op til dobbelt så mange hestekræfter

Hyundai Ioniq 5 N bliver netop nu testet på Nürburgring, hvor der leges med forskellige konfigurationer. Det betyder, at en kommende performance Ioniq 5 N kunne ende med at få hele 620 hestekræfter, hvis er tæt dobbelt så mange som Ioniq 5 Long Range Per­for­man­ce. Det er også mere end Kia EV6 GT med 576 hestekræfter, der præsterer 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Albert Biermann, der er tidligere leder af Hyundais N-afdeling og den nuværende ledende tekniske rådgiver fortæller, at holdet bag ikke har fokus på mængden af hestekræfter, men derimod bilens køreegenskaber. Målet er tilsyneladende at få mest mulig sjov ud af den med en fin balance mellem kraft og køreegenskaber. Og det er altså ikke nogen nem opgave i en 2,2 ton tung elbil. Har man kørt en Ioniq 5 ved man, at det er en rummelig og meget komfortabel elbil til familien, men der er lang vej til at kunne være en sporty performancebil.

Angiveligt skulle Hyundai forsøge at være ekstra kreative med N-versionen af Ioniq 5. Typisk er lyden af denne type biler en vigtig ting, men eftersom den er en elbil, er der ikke en lækker motorlyd. Hvad det ender med, må vi se når den lanceres.

Lancering af Ioniq 5 N

Hyundai Ioniq 5 N forventes lanceret i slutningen af 2022, hvis alt går vel.

Sådan forventes Ioniq 5 N at se ud.

Har problemer med leveringer

Det største problem hos Hyundai er lige nu, at kunne levere elbiler. På grund af komponentmangel har 1.000 danskere fået annulleret deres bestillinger på en ny Hyundai Ioniq 5. Og tager man et kig på top 10 listen af indregistrerede elbiler i Danmark i august 2022, er der kun en eneste Hyundai på listen, nemlig Kona.

Når 2023-varianten af Hyundai Ioniq 5 melder sin ankomst, forventes der kortere leveringstider. Vi ser generelt en bedring i branchen, hvor leveringstiderne bliver kortere. Men der er lang vej til normale tilstande endnu.

Se også: Nyheder om elektriske biler