Hyundai implementerer ”crab-walking” e-Corner-teknologi i Ioniq 5

Hyundai kan være klar med første kommercielle bil med crab-walking e-Corner-teknologi i 2025 - den kan endda dreje 360 grader på stedet.

Fem år efter debuten ved CES 2018 er Hyundais e-Corner-teknologi – sidelænskørsel i bedste krabbestil – kommet tættere på at blive virkelighed.

Forrige gang, vi så noget til teknologien, var ved CES 2021, og nu dukkede den op igen ved CES 2023 i sidste uge.

Se også: Sådan finder du den rigtige forsikring til elbiler

Krabbegangskørsel demonstreret i Ioniq 5 EV

Denne gang havde bilproducenten implementeret teknologien i en Ioniq 5 EV i stedet for at konstruere en dedikeret prototype til at demonstrere den.

Som man kan se i den video, Hyundai har delt, gør modulet, at bilens hjul kan dreje rundt på måde, som traditionelle hjulsystemer ikke kan. Det er meget lig den CrabWalk-funktion, man ser i elvarianten af Hummer.

Det gør, at man kan manøvrere på andre måder, end man kan med andre biler. Parallelparkeringer bliver for eksempel en helt ny oplevelse, når man kan dreje hjulene 90 grader og køre bilen lige ind på plads.

E-Corner-biler kommer også til at kunne køre diagonalt og snurre rundt på stedet – måske ikke så brugbart i praksis, men sjovt. Man kan tilmed foretage et såkaldt pivot turn, det vil sige en 360 graders vending på stedet.

Se også: Test af nye elbiler

Første kommercielle bil fra Hyuandai med CrabWalk i 2025

Der kommer nok til at gå endnu et par år, inden e-Corner-moduler finder vej til bilerne hos forhandlerne. I 2021 sagde Hyundai Mobis, at de havde planer om at lancere teknologien i 2025.

Med det sagt vil det ikke være overraskende, hvis andre bilproducenter også implementerer teknologien med tanke på at Hyundai Mobis også producerer komponenter til andre producenter, ikke kun til Hyundai.