Kia EV5: Hvad bliver prisen på Kias familiebil?

Kia EV5 er konkurrent til Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 og andre af de mest populære elbiler i Danmark. Vil Kia EV5 kunne slå dem på pris?

Kia EV5: Hvad bliver prisen på Kias familiebil?

Hvad kommer Kia EV5 til at koste i Danmark? Med de første udenlandske priser ud, kan vi give et kvalificeret bud på en dansk pris.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Hvad kommer Kia EV5 til at koste?

Kia EV5 er en direkte konkurrent til de mest populære elbiler i Danmark, heriblandt Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq og andre rummelige familie-SUV’er.

Der er i EV5 altså tale om en SUV med fem siddepladser, stor kabine og et bagagerum, hvor der er plads til al familiens grej.

Kia er blevet kendt for, at lave elbiler af høj kvalitet til en fornuftig pris – og det tyder på, at Kia fortsætter i dette spor med EV5. Vi kigger nærmere på bilen og dens specifikationer i afsnittet under.

Nu skal vi nemlig kigge nærmere på prisen på Kia EV5. Kia EV5 vil nemlig blive sat til salg i Australien i denne måned, og i den forbindelse er prisen annonceret.

Kia EV5 har fået en pris fra 56.770 australske dollar, hvilket direkte omregnet er cirka 260.000 kr. En dansk pris på Kia EV5 forventer vi derfor starter ved 320.000 kr.

Det betyder, at Kia EV5 kan blive en anelse billigere end Tesla Model Y, der lige nu koster fra 329.990 kr.

Se også: Se alle elektriske SUV’er i Danmark

Kort om Kia EV5

Kia EV5 er en SUV i et futuristisk design i stil med lillebror EV3 og storebror EV9. Med en længde på 4.615 mm er EV5 lidt kortere end en Tesla Model Y, men længere end en Volkswagen ID.4.

Den er dertil også en anelse bredere og højere end en Volkswagen ID.4, men har en tæt på identisk akselafstand.

EV5 kan konfigureres med enten et 64,2 eller 88,1 kWh batteri, som giver en rækkevidde op til 540 kilometer. Den lader med op til 141 kW og 10-80 procent tager 38 minutter.

Den yder enten 160 kW (217 hk) eller i firehjulstræk 230 kW (308 hk). 0-100 km/t sker i topmodellen på 6,1 sekunder.

EV5 kommer Kias opdaterede og forbedrede infotainmentsystem, som i forvejen findes i EV9. Softwaren er ny, mere minimalitisk, kan opdateres OTA og har flere forbedringer. Kia EV5 har en 12,3 tommer digital førerskærm og 12,3 tommer infotainmentskærm.

Kia EV5 forventes at byde på et stort udvalg af standardudstyr.

Se også: Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026

Er Kia EV5 den nye bedste familiebil?

Kan Kia slå konkurrenterne af banen med den nye EV5? Vi kender nu til specifikationerne og den forventede pris, hvilket giver et bedre indtryk af bilen.

Kia EV5 ser lovende ud, men der er dog mere tvivlsomt, om den er bedre end alternativerne i prisklassen. Specifikationerne er fine, men den skiller sig ikke ud på kerneværdier som rækkevidde eller opladning, som Kia ellers gør i EV3 og EV6.

Der ekstremt stor konkurrence i prisklassen, og det ser ud til, at det kan blive svært for EV5 at gøre sig bemærket.

Tiden må dog vise, om Kia EV5 har noget i ærmet, som kan overbevise danskerne om dens værd. Kia EV5 lanceres i Danmark i løbet af 2025.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test