Kommer Xiaomis elbil til Europa?

Håber du, at Xiaomi SU7 kommer til Danmark? Så er der godt nyt, for Xiaomi har bekræftet, at den elektriske sedan kommer til Europa og dermed muligvis også Danmark.

Kommer Xiaomis elbil til Europa?

Xiaomi, der er bedst kendt for at lave smartphones og forbrugerelektronik i alle tænkelige produktkategorier, har trådt speederen helt i bund.

Selskabet har præsenteret et flot regnskab for 2. kvartal 2024, selv om Xiaomi i øjeblikket taber 62.000 kroner per solgt elbil.

Alligevel holder Xiaomi ikke igen med sine investeringer og planer om at udvide elbilforrentningen. Senest har Xiaomi lanceret den højtydende SU7 Ultra med intet mindre end 1.548 hestekræfter og en tophastighed på svimlende 350 km/t.

Se også: Billeder, specifikationer og rygter om Xiaomi SU7

Elbilen Xiaomi SU7 kommer til Europa

I første omgang fokuserer Xiaomi på sine to varianter af sedanen SU7 i Kina, men selskabet har nu bekræftet, at Xiaomi SU7 kommer til Europa.

Xiaomi havde SU7 udstillet i Paris under De Olympiske Lege i 2024, hvor selskabets direktør Lei Jun oplyste, at Xiaomi SU7 vil blive tilgængelig globalt – dog uden at dele en specifik tidsramme for, hvornår det vil ske.

Xiaomi tog også for nylig SU7 Ultra med på den verdensberømte Nürburgring-bane i Tyskland, hvor den nåede den førnævnte tophastighed på 350 km/t. Det tyder på, at Xiaomi øjner en lancering af sine biler i Europa.

Se også: Sammenlign elektriske sedaner med hinanden

”Vi har den globale udvidelse i tankerne, selv om vi lige nu forsøger at opfylde al efterspørgsel fra kunder i Kina,” forklarer Lei Jun.

Over for Bloomberg TV har Xiaomis økonomidirektør Alain Lam bekræftet planerne om en global udvidelse til blandt andet Europa.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Stor interesse for Xiaomi SU7

Xiaomi SU7 er en eftertragtet elbil i Kina, hvor der blev allerede blev forudbestilt 88.898 eksemplarer efter 24 timer. Xiaomi har indtil videre leveret 27.307 eksemplarer og sigter efter at producere 120.000 inden årets udgang.

Der er altså ikke noget at sige til, at Xiaomi koncentrerer sig om at levere elbilen i hjemlandet, før Xiaomi SU7 kommer til Europa og potentielt også Danmark.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Pris på Xiaomi SU7 i Danmark

Hvad vil Xiaomi SU7 i Danmark koste i Danmark? Standardudgaven af Xiaomi SU7 koster i Kina 215.900 kinesiske yuan, og den kan købes i varianter, der koster op til 299.900 yuan.

Når Xiaomi SU7 kommer til Danmark, vil den formentlig få en dansk pris, der starter ved omkring 375.000 kroner.

For eksempel koster BYD Seal fra 212.800 kinesiske yuan i Kina og fra 349.995 kroner i Danmark, mens Xpeng P7 koster fra 223.900 yuan i Kina og fra 399.900 kroner i Danmark. Med EU’s hævede toldsatser kan prisen dog også blive en anelse højere.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vil være blandt de fem største

Selvom Xiaomi aktuelt kun har elbilerne SU7 og SU7 Ultra på det kinesiske marked, har Xiaomis direktør store mål for bilforretningen, som allerede nu udgør 7 procent af selskabets samlede omsætning.

Lei Jun har tidligere udtalt, at målet er at blive en af verdens fem største bilproducenter i løbet af 15 til 20 år. Det er muligt, men det vil koste mange penge at nå dertil, hvilket Xiaomi-ledelsen er klar over og tilsyneladende ikke lader sig skræmme af.

Et skridt på vejen dertil bliver lanceringen af en konkurrent til Tesla Model Y, som kommer i 2025.

Vi anbefaler:
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
Her er de billigste elbiler i Danmark