Leapmotor starter produktion af billig elbil i Europa

For at undgå toldforhøjelser har kinesiske Leapmotor har haft travlt med at flytte produktionen af elbiler til Polen. Nu ruller samlebåndet.

Leapmotor starter produktion af billig elbil i Europa

Elbil til under 150.000 kr.? Det kan blive en realitet, når elbilen Leapmotor T03 lander herhjemme. Nu er produktionen skudt i gang i Polen.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Kinesisk elbil, samlet i Europa

Med toldforhøjelser på undervejs på kinesisk producerede elbiler, har Stellantis og Leapmotor haft travlt med at få produktionen på fabrikken i Polen op at køre. Stellantis afslørede tidligere på året, at de havde fået grønt lys til at producere biler for Leapmotor i Europa til det europæiske marked.

Produceres biler i Europa i stedet for i Kina kan man undgå importtolden, der kan være helt op til 48,1 procent. Det tyder på, at dette nu lykkes for Leapmotor.

Reuters oplyser, at de første modeller fra Leapmotor nu ruller ud fra samlebåndet på fabrikken i Polen. Der er i første omgang tale om en foreløbig testserie, inden masseproduktionen starter i september. En Leapmotor T03 med en polsk nummerplade er allerede blevet spottet, giver et godt fingerpeg om, at dette er planen.

Flere kinesiske producenter overvejer og har planer om at flytte produktion til Europa. BYD forventer at opnå deres fabrik i 2026. Men det tyder altså på, at Leapmotor er først og dermed får en stor fordel.

Produktionsomkostningerne på den polske fabrik beløber sig til omkring 400-500 euro pr. bil (3.000 til 3.700 kr.), hvilket svarer til omkostningerne på Leapmotors base i Kina.

Stellantis-fabrikken i Polen. Kilde: Stellantis

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Lille elbil til under 150.000 kr.

I første omgang er det elbilen Leapmotor T03, der bliver produceret i Polen. Leapmotor T03 er en lille elbil af typen bybil, der forventes at koste under 150.000 kr. Det vil med stor sandsynlighed blive den billigste elbil i Danmark, når den lanceres herhjemme. Dog er BYD også på vej med Dolphin Mini.

Med sine 3,62 meter er Leapmotor T03 endnu kortere end en Dacia Spring, men teknologisk er den helt up-to-date med blandt andet adaptiv fartpilot og en aktiv vognbaneassistent. Et batteri på 39 kWh giver en rækkevidde på 280 WLTP-kilometer i Europa.

Senere forventes Leapmotor at udvide produktionen af med flere modeller i Polen. Den næste model bliver Leapmotor A12, der er en elektrisk SUV.

Se også: Specifikationer, billeder og rygter om Leapmotor T03

Vi anbefaler:
Guide til billigste ladeboks for elbiler
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
De absolut billigste elbiler på de danske veje