LG Display præsenterer smalle højtalere der kan gemmes i bilens interiør

LG har udviklet en supersmal og tynd højtaler, der kan gemmes i bilers interiør og stadig levere fremragende lyd - kan være klar i løbet af 2023.

LG Display præsenterer smalle højtalere der kan gemmes i bilens interiør

Efter deres udtrækkelige LCD-skærme kommer LG Display nu med en supersmal højtaler, der er designet til at blive installere i interiøret på bilen, hvor den praktisk talt vil være usynlig for passagererne.

Thin Actuator Sound Solution hedder teknikken og produktet og er udviklet sammen med et “globalt lydselskab”, som LG ikke nævner ved navn. Tanken er, at det skal fungere som en erstatning af traditionelle højtalere i biler.

Se også: Videoer med elbiler

Fylder mindre i biler men giver god lyd

Systemet er uden de sædvanlige stemmespoler og magneter, vi ellers finder i de fleste højtalere, og i stedet har LG Display benyttet såkaldt filmlignende exciter-teknologi, der vibrerer mod skærmpaneler og andre materialer i bilen for at skabe en ”rig, 3D-lyd-oplevelse, fortæller LG.

Højtalerens ringe størrelse – 15 x 8,9 centimeter og blot 2,5 millimeter tyk – og vægt – 40 gram – gør, at den let kan gemmes i bilens interiør som instrumentbrættet, dørstolperne, nakkestøtterne eller lignende. Det frigør plads, der normalt går til højtalere, uden at man går på kompromis med lydkvaliteten, forklarer LG.

Idéen er ikke helt ny, for vi har set lignende vibrerende paneler brugt i OLED TV-apparater fra Sony og også fra LG. At sætte dem ind i bilers interiør er derimod noget nyt og giver store fordele, især hvis LG’s påstande om lydkvaliteten stemmer.

Se også: Test af elbiler

Kan komme i de første biler i 2023

LG vil vise teknologien frem ved CES 2023, der finder sted om ikke alt for længe, nemlig i starten af januar. Derefter er det LG’s plan at sende højtalerne ud på markedet i første halvdel af 2023.