Lotus Evija er den mest kraftfulde produktionsbil i verden

Den fuldelektriske Lotus Evija har snuppet titlen som den mest kraftfulde produktionsbil i verden. Se de vilde specifikationer her.

Lotus Evija er den mest kraftfulde produktionsbil i verden

Lotus har endelig bekræftet en række specifikationer på Evija-superbilen, og det ser mere imponerende ud, end hvad firmaet tidligere har meldt ud. Dens elektriske motorer har en samlet effekt er på 2011 hestekræfter og en 0-100 km/t under tre sekunder.

Se også: Rimac Nevera er en vanvittig elektrisk superbil

Elektriske superkræfter

Lotus Evija har et drejningsmoment på 1.703 Nm og over 2.000 hestekræfter, hvilket lader Evija accelerere fra 0 til 100 km/t på mindre end tre sekunder og til næsten 300 km/t på mindre end ni sekunder.

Elektriske biler er ofte meget tunge. For en superbil er Evija med en vægt på 1886 kg heller ikke helt let. Det skyldes primært batteriet på 93kW, hvor resten af bilen er lavet af kulfiber og hjulene af magnesium for at spare på vægten.

Rækkevidde og opladning

Med hvad med rækkevidde på sådan en elektrisk superbil? Evija kan køre op til 400 kilometer på en opladning. En opladning tager 20 minutter, forudsat at du kan finde en 350 kW oplader.

Der vil i alt blive bygget 130 Lotus Evija, der vil blive leveret til næste år. Vil du have den mest kraftfulde produktionsbil i verden, er Evija lige nu det rigtige valg.

Lotus lancerer endnu en elbil snart

Lotus bliver en af flere elbilproducenter, der vil tydeliggøre sig i Danmark. Ligesom Xpeng, Nio, Polestar og andre vil Lotus åbne en konceptbutik og showroom i København.

Allerede i næste uge vil Lotus også løfte hele sløret for den flotte crossover Eletre, der skal forene praktikalitet og performance i ét. Læs mere om Lotus Eletre her.

Se også: Seneste nyt om elektriske biler