Lucid Air bliver den første bil med Dolby Atmos

Elbilen Lucid bliver verdens første bil med Dolby Atmos - men det er ikke alt den bruger det imponerende lydsystem til.

Lucid Air bliver den første bil med Dolby Atmos

Lucid er så småt ved at gøre klar til at sælge deres imponerende elbil, Lucid Air. Men inden den kommer i handlen, så afslører de nu spændende detaljer om den. Den bliver nemlig udstyret med et lydsystem med 21 højtalere og Dolby Atmos. Dog har den også andre smarte måder at udnytte de mange højtalere på.

Lucid har netop frigivet en video, hvor de forklarer hvilke funktioner og muligheder det store lydsystem har. Selvom Dolby Atmos kan virke som en spøjs tilføjelse i en bil, så mener holdet bag det giver god mening. I Lucid Air er det ikke højtalerne der er tilpasse bilens kabine, men bilens kabine der er tilpasset – og optimeret til lyden.

Læs også: Elbilen Lucid Air bliver billigere end forventet

Her kan du få et indtryk af surreal sound i Lucid Air:

Bruger lyd til advarsler

Udover at benytte de mange højtalere til musik og underholdning, så benyttes de også til indikatorer og advarselslyde. Her er der mange brugsfunktioner, hvor det blandt andet kan være en glemt sele. En lydnotifikation gør den enkelte passager opmærksom på dette.

Når Lucid Air kommer på markedet, så bliver det med en rækkevidde på helt op til 800 km og med en opladninghastighed på over 300 kW. I løbet af blot 20 minutter i opladeren opnår den en rækkevidde på 500 km. Lucid Air er udstyret med to elektriske motorer som yder 1000 hk, hvilket flytter den store sedan fra 0-100 på 2,5 sekund. Den lanceres senere på året og de første eksemplarer forventes klar i starten af 2021.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst