Elbilen Lucid Air bliver billigere end forventet

Lucid Motors meddelte forleden, at de vil sælge en ”billig” udgave af deres luksus-elbil til en mere tilforladelig pris på under 80.000 dollars.

Elbilen Lucid Air bliver billigere end forventet

Lucid kommer med fire forskellige varianter af deres næste elbil Air; Air, Air Touring, Air Grand Touring og Air Dream Edition, og i dét selskab bliver Air den mest prismæssigt opnåelige udgave med en pris på under 80.000 dollars.

Den nye elbil vil tidligst være tilgængelig i 2022, og vil også kunne købes i Danmark. De to dyreste versioner af Air – Air Grand Touring til 139.000 dollars og Air Dream Edition til 169.000 dollars – forventes at blive sat til salg i andet kvartal af 2021.

Læs også: Elbilen Lucid Air får verdens hurtigste opladning

Billigste model får 480 hk

Basismodellen Lucid Air har 480 hk, mens den topspecificerede Dream Edition-udgave til sammenligning kommer til at få over 1.000 hk. Den billigere udgave vil også have mindre rækkevidde på 653 kilometer, sammenlignet med over 800 kilometer for Dream Edition.

Lucid Motors har stillet i udsigt, at nogle af Air-modellerne vil slå kunne slå Tesla Model S med rækkevidden på over 800 kilometer, og de lover samtidig, at man kan oplade 480 kilometer på batteriet på kun 20 minutter.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

Potentiel udfordrer til Tesla og Mercedes-Benz

Som mange EV-producenter håber Lucid på, at kunne gøre det samme som Tesla: Nemlig at sælge en masse biler i det høje prisleje, hvilket vil gøre, at de på et tidspunkt har genereret nok indtjening til at kunne producere billigere elbiler.

Lucid Motors er allerede i gang med at udvikle på det næste køretøj, der bliver en el-SUV. Der er ret stor efterspørgsel efter større biler for tiden, og store bilproducenter som Audi og Mercedes-Benz er ligesom Tesla begyndt at udvikle helelektriske SUV’er, og nu er Lucid altså også snart med på dén vogn.

Læs også: Flere nyheder om elbiler

Mere om fortællingen

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 5/10/2020 kom der nyt i sagen med en historie med fokus på Nye tal: Højeste elbilsalg i Danmark nogensinde – Den videre beretning kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her..