Lucid kommer til Europa med deres luksus-elbil Air

Det amerikanske elbilmærket Lucid kommer nu officielt til Europa. Det sker med luksus elbilen Air i Dream Edition, som du ikke har råd til.

Lucid kommer til Europa med deres luksus-elbil Air

Det har været undervejs i noget tid og nu er det endelig lykkedes for elbilmærket Lucid: Lucid kommer officielt til Europa med deres luksus-elbil Air i den fancy Dream Edition.

Den exceptionelt flotte elbil fra Lucid kommer nu til Europa. Har du gået og sukket efter den, er der derfor snart en oplagt mulighed. Der ser dog ud til at blive en tæt på umulig opgave af få fingrene i en Lucid Air, da der vil være ekstremt få af dem – og prisen er heller ikke for alle. Lucid har ikke løftet sløret for, hvor mange Air der kommer til Europa, men deres produktion er 300 biler hver måned, og i Nordamerika var udgaven begrænset til 520 biler.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

Lucid Air har op til 1.111 hestekræfter

Lucid Air Dream Edition kommer i to varianter; Range og Performance. Range har en rækkevidde på op til omkring 1.000 kilometer på en opladning (WLTP) ifølge producentens oplysninger. Range-varianter byder derudover på sølle 933 hestekræfter og 1.390 nm, hvilket giver en 0-100 km/t på 2,9 sekunder og tophastighed på 270 km/t.

Lucid Air Dream Edition Performance er det sjovere variant med 1.111 hestekræfter og 1.390 nm, der accelererer fra 0-100 km/t på blot 2,7 sekunder.

Pris på Lucid Air?

Det er nogle imponerende specifikationer Lucid Air kan fremvise, men prisen er bestemt heller ikke for alle og enhver. Der er oplyst en pris i Norge, hvor den vil koste 1.850.000 NOK, hvilket direkte omregnet svarer til 1.352.000 danske kroner.

De første leverancer forventes at begynde i slutningen af 2022. Den første fysiske Lucid Studio-forretning åbner i München på Odeonsplatz den 13. maj. Yderligere “Studios” og servicecentre kommer til Holland, Schweiz og Norge senere i år.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022