De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Mange grønne biler kommer til Danmark det næste års tid. Vi giver overblik over de 5 mest ventede elbiler, der kommer til Danmark i 2022.

De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Der kommer mange elbiler til Danmark det næste års tid, men hvilke ser mest lovende ud? Vi tager her et kig på de fem mest ventede elbiler, som ruller ud på vejene i Danmark i 2022.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

2021 har vist en voksende interesse for de grønne biler, hvor plug-in hybrid- og elbiler siden august har stået for mere end 40 procent af det samlede bilsalg i Danmark. Plug-in hybridbilerne er stadig de mest populære at de grønne biler, men vi ser i slutningen af året de rene elbiler komme tættere og tættere på.

I løbet af 2022 forventes elbilerne at overhale plug-in hybriderne. Og en af grundene til det er alle de nye bilmodeller der er på vej. Der er elbiler på vej til Danmark i 2022 fra alle de store bilproducenter, og i denne artikel tager vi et kig på de fem mest ventede af dem.

Læs også: Her er de mest solgte elbiler i 2021

De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

I løbet af 2022 vil vi se mange nye elbiler på de danske veje. Der kommer en BMW i7 topmodel, en budgetvenlig MG ZS EV, Maxus Euniq 6, Volkswagen ID.5, Mercedes-Benz EQB, Toyota bZ4X, Subaru Solterra, Hyundai IONIQ 7 og mange mange flere. Og vi skal bestemt heller ikke glemme Fisker Ocean, der også ser utroligt spændende ud. Derudover vil også flere kinesiske elbilproducenter gøre deres indtog i Danmark, blandt andet NIO og XPENG. Så der er mange spændende nye elbiler på vej, men også nogle der er mere hype omkring end andre. Og det er dem vi i denne artikel har fokus på. Nedenfor er de fem mest ventede elbiler, som forventes at køre ud på de danske veje i løbet af 2022.

Renault Megane E-TECH Electric
Renault Megane E-TECH Electric forfra i hvid.

Renault Megane E-TECH

I løbet af april forventes de første Renault Megane E-TECH at kunne ses på de danske veje. Renault Megane E-TECH er en nydelig elbil, der imponerer med dens teknologi, design og pris.

Prisen for Megane E-TECH starter ved 266.990 kroner og er dermed lidt billigere end de nærmeste konkurrenter – og med en meget fornuftig udstyrsliste. Det er dog den lidt dyrere udgave, der ser mest interessant ud. Her får man nemlig både flere hestekræfter, længere rækkevidde (op til 450 km) og hurtigere opladning.

Megane E-TECH byder på flot design indeni og udenpå samt et bagagerum, der kan håndtere op til 440 liter. I Megane E-TECH finder man også Googles infotainmentsystem, Android Automotive, som også findes i Polestar 2, hvor det fungerer fortræffeligt.

Se og læs mere omRenault Megane E-TECH her

Kia Niro
Kia Niro kommer i 2022.

Kia Niro

Kia Niro kommer i løbet af første halvår af 2022, hvor den vil byde ind med nyt design, nye funktioner samt øget bæredygtighed. Den kommende Kia Niro har fået opdateret design udenpå, men stadig med velkendte designelementer. Indeni er der også nyt, hvor man blandt andet finder en ny midterkonsol i moderne design samt ny ambientebelysning.

Der er fokus på bæredygtighed i Kia Niro, hvor dele af kabinen er fremstillet med brug af genbrugsmaterialer og dørpanelerne er lakeret med BTX-fri lak. Ved hjælp af geofencing kan den automatisk skifte hybridversioner af Niro til fuld elektrisk tilstand i ‘grønne zoner’, såsom  boligområder eller ved skoler og hospitaler. Føreren kan også selv registrere egne grønne zoner i bilens navigationssystem.

Yderligere tekniske detaljer, pris og mere vedrørende Kia Niro kommer i løbet af 2022.

Læs og se mere af Kia Niro her

NIO ES8
NIO ES8 kommer til Danmark i 2022.

NIO ES8

En af de mest ventede, og ikke mindst spændende, elbiler, der kommer til Danmark i 2022 er NIO ES8. NIO er et kinesiske bilmærke, der kommer til Danmark i 2022 – og det kommer først og fremmest til at ske med modellen ES8. NIO ES8 er en stor og ganske imponerende elektrisk SUV.

NIO ES8 kommer med enten 75 kWh eller 100 kWh batteri, som giver henholdsvis 375 og 500 kilometers rækkevidde. Bilen kan købes uden batteri, som i stedet kan leases og skiftes ved NIOs batteriskiftestationer.

NIO ES8 er en hurtig elbil med imponerende selvkørende teknologi og egenudviklet infotainmentsystem, der inkluderer en digital assistent med kunstig intelligens. Der er masser af plads i ES8, som har hele 871 liter i bagagerummet, som kan udvides til 1901 liter, hvis bagsæderne lægges ned.

Læs og se mere af NIO ES8 her

Nissan Ariya
Nissan Ariya

Nissan Ariya

Nissan Ariya er en såkaldt coupé crossover elbil, der byder ind med lang rækkevidde, masser af plads og avanceret teknologi. Ariya blev først fremvist i juli 2021 og vil lande i Danmark i løbet af 2022.

Nissan Ariya vil byde ind med selvkørende funktioner, stemmestyring, trådløs opkobling af mobilen og en rækkevidde på op til 500 km. Motoren i den store model producerer 290kW og 600 Nm, hvilket giver den mulighed for at gå fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder. Tophastigheden er begrænset til 200 km/t.

Nissan Ariya får blandt andet over-the-air-opdateringer, fjernstyring af klimakontrollen og dørlås, heads-up farveskærm og 12.3” midter-skærm.

Læs og se mere af Nissan Ariya her

Polestar 3
Polestar 3, som den forventes at se ud.

Polestar 3

Polestar oplever stor succes på det danske marked med deres Polestar 2, og der er derfor store forventninger til deres Polestar 3. Polestar 3 kommer i løbet af 2022 og vil ikke være en efterfølger til 2’eren, men derimod en SUV. Ifølge Polestar vil Polestar blive “en af ​​de mest klimaansvarlige biler, der nogensinde er lavet”.

Se også: Test af Polestar 2

Der er indtil videre kun fremvist konceptbilleder af Polestar 3, hvorfor ovenstående kun er et godt bud på det endelige design. Polestar 3 vil blive lavet på SPA2-platformen og er en “højtydende SUV”. Den rygtes at have en rækkevidde på omkring 500 km og selvfølgelig være udstyret med Google infotainmentsystem, Android Automotive.

Polestar 3 kommer i løbet af 2022.

Dette er vores bud på de mest ventede elbiler i Danmark i 2022. Er der en eller flere modeller du ser frem til, så skriv endelig en kommentar herunder.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

 

Mere om temaet

Temaet er stadig aktuelt. Lasse Olsen gik videre med historien. 27/8/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med sagen Biler med Apple CarPlay: Disse bilmodeller understøtter det – Nyheden kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..