Måske slut med salg af fossile brændstofbiler i UK i 2030

Hvis BBC-rapporten taler sandt, så er salget af benzin- og dieselbiler fortid i Storbritannien allerede fra 2030.

Måske slut med salg af fossile brændstofbiler i UK i 2030

Det er ingen hemmelighed, at verdens lande meget snart skal have reduceret brugen af fossile brændstoffer markant for at leve op til Paris-aftalen.

At elbilen er en del af løsningen på at nedbringe CO2-udledningen er alle klar over, og de forventes at blive den nye standard i fremtidens bilpark.

Biler, der kører på fossile brændstoffer, skal udfases, og elbilerne bliver ”the new normal” – blandt andet i takt med at flere bilproducenter annoncerer planer om at skifte til produktion af elbiler, men også fordi landenes regeringer har fokus på det.

Se også: Nyheder om elbiler og bilteknologi

Ti års fremrykning fra 2040

I Storbritannien vil den britiske premierminister Boris Johnson muligvis forsøge at fremskynde landets planer om at forbyde salg af biler, der kører på fossile brændstoffer, og han vil dermed advokere for en hurtigere udbredelse af elbiler. Aftalen skulle egentlig træde i kraft fra 2040, men en rapport fra BBC hævder, at premierministeren muligvis vil gennemføre tiltaget allerede i 2030.

Hvis en sådan aftale træder i kraft, vil det dog ikke betyde, at man ikke længere kan køre i sit fossile brændstofdrevne køretøj, men at hvis man køber en ny bil fra 2030 og frem, så bliver den elektrisk.

Man vil dog nok stadig kunne få fingrene i en brugt, konventionel brændstofbiler, og ejere af fossile brændstofbiler vil sandsynligvis få lov til at fortsætte med at bruge dem og tanke dem op.

Læs også: Disse 10 elbiler har den længste rækkevidde på en opladning