Biler fra Mercedes får understøttelse af Android-apps

I nyeste version af MB.OS har Mercedes-Benz tilføjet understøttelse af tredjeparts Android-apps, der kan hentes fra deres appbutik.

Biler fra Mercedes får understøttelse af Android-apps

I den nyeste udgave af deres infotainmentsystem giver Mercedes-Benz mulighed for, at installere Android-apps via deres appbutik.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Hent Android-apps direkte til din Mercedes

Mercedes-Benz er klar med et spændende tiltag i deres kommende biler, der forventes klar til brug fra 2025. Tredje generation af MB.OS, der er softwaren Mercedes’ infotainmentsystem, tilføjer nemlig understøttelse af tredjeparts Android-apps.

Det betyder, at man uden at tilslutte en Android-smartphone og benytte Android Auto, og dermed slippet for at abonnere på Mercedes’ “smartphones integration”, kan hente apps direkte til bilen.

Det giver ikke adgang til samtlige apps, der er tilgængelige på Android Auto og Android Automotive. Men der vil fra starten være apps som Angry Birds, Spotify, TikTok, Vivaldi-browser, Webex, Zoom og Zync Zoom. Flere apps forventes at lande i Mercedes Me Store med tiden.

Derudover har Mercedes også tilføjet understøttelse af Apple CarKey og Apple HealthKit i den nye software.

Som standard skulle Google Maps stå for navigationsdelen i det nye infotainmentsystem.

Mercedes-Benz MB.OS er, ligesom Teslas, baseret på Linux, og ikke Android Automotive, som mange bilmærker skifter i 2024.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Se også: Priser og billeder på fremtidige elbiler i Danmark

Mercedes-Benz SuperScreen

Det nye infotainmentsystem fra Mercedes afvikles på ny hardware og skærme. Mercedes’ imponerende Hyperscreen bliver erstattet af SuperScreen.

Den nye Superscreen er ligesom Hyperscreen, men med en underholdningsskærm til passager og infotainmentskærm i midterkonsollen.

Ny hardware trækker den nye software. Her er der tale om en mere kraftfuld computer, der kører softwaren på Superscreen, men der er ikke information om hvilken. Formålet er at gøre brugerfladen mere flydende og responsiv.

Opkobling via 5G vil fremover være standard i biler fra Mercedes med det nye MS.OS.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje