Mercedes-AMG EQE er en konkurrent til Tesla Model S Plaid

Mercedes-Benz har lanceret en lynhurtig AMG-version af den elektriske EQE - og den er en oplagt direkte konkurrent til Tesla Model S Plaid.

Mercedes-AMG EQE er en konkurrent til Tesla Model S Plaid

Mercedes har netop fremvist deres næste elbil med et AMG-logo. Den lynhurtige Mercedes-AMG EQE 53 ligner en direkte konkurrent til Tesla Model S Plaid på ydeevne, størrelse og pris.

Mercedes har planer om at være helt elektriske i 2030, og har derfor godt gang i lanceringer af eldrevne biler. Indtil videre er der seks elektriske biler i Mercedes’ sortiment: EQV, EQC, EQB, EQA, EQS og EQE. Den sidstnævnte kommer nu i en højtydende variant, der byder på imponerende acceleration.

Se også: Mercedes-Benz vil fordoble rækkevidden med ny batteriteknologi

AMG EQE sprinter fra o-100 på 3,3 sekunder

Mercedes-AMG EQE er en elektrisk bil bygget på den nye EVA2-platform, der er designet til de batteridrevne biler. Den nye EQE er udstyret med AMG-branding, som er kendt for deres høje ydelse og designændringer – og AMG EQE 53 er ikke anderledes. AMG-opgraderingerne er specielle forlygter, letvægts AMG-alufælge og en stor hækspoiler.

Med to elektriske motorer yder den 617 hk og 950 Nm som standard, hvilket kan øges til yderligere 677 hk og 1000 Nm med den valgfrie AMG Dynamic Plus-pakke. Og det giver AMG EQE 53 en acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder og en topfart på 240 km/t. Den kommer også i en mindre AMG EQE 43, der også har to elektriske motorer med 469 hk, der bringer den fra 0-100 km/t på 4,2 sekunder.

Har stadig fornuftig rækkevidde

Selvom Mercedes-AMG EQE er en utrolig veludrustet elbil er den stadig ganske energieffektiv. Man kan skifte mellem Sport, Sport Plus, der har fokus på ydelse, og komforttilstand, der fokuserer på rækkevidde og effektivitet.

Batteriet i Mercedes-AMG EQE er på 90,6 kWh, hvilket giver den en rækkevidde på 444-528 kilometer. Derudover har Mercedes reduceret koboltindholdet i batteriets kemi til 10 procent. Kobolt er det dyreste materiale, der anvendes i elbilbatterier.

Opladningen er identisk til den almindelige EQE, og giver mulighed for 11 kW eller 22 kW i hjemmet, mens hurtig opladning er på 170 kW. Det giver en ekstra rækkevidde på ca. 180 km på kun 15 minutter.

Mercedes-AMG EQE ligner en direkte konkurrent til Teslas Model S Plaid, og den kunne faktisk ende med at blive billigere. Dog har Model S Plaid en længere rækkevidde og hurtigere acceleration – men se lige det interiør i AMG EQE.

Hvornår kommer Mercedes-AMG EQE

Mercedes-Benz oplyser, at AMG EQE vil være tilgængelig i starten af 2023. Der er endnu ikke oplyst priser, men den forventes at blive billigere end luksusflagskibet EQS og AMG EQS.

Se også: Nyheder om elbiler