Mercedes-Benz vil fordoble rækkevidden med ny batteriteknologi

Med førende solid-state-batteriteknologi forventer Mercedes-Benz at fordoble rækkevidden på elbiler og samtidig opnå højere ydelse.

Mercedes-Benz vil fordoble rækkevidden med ny batteriteknologi

Med et nyt parnerskab med en markedsledende producent inden for solid-state-batteriteknologi forventer Mercedes-Benz at kunne fordoble rækkevidden på deres elektriske biler.

Elbilen Mercedes-Benz EQS 450+ giver en rækkevidde på op til 743 kilometer på en fuld opladning, mens den ultraeffektive konceptbil VISION EQXX kan køre op til 1.000 kilometer mellem hver opladning. Selvom det lige nu er imponerende tal er bilmærket langt fra tilfreds. Et parnerskab med ProLogium, der er markedsledende inden for solid-state-teknologien, vil Mercedes-Benz tage endnu et stort skridt fremad i udviklingen af fremtidens elbiler.

Mindre og lettere elbilbatterier

Der er stort potentiale i de nye batterier, der forventes at kunne fordoble rækkevidden sammenlignet med de Li-ion-batterier, som i dag anvendes i de mest moderne modeller. Solid-state-batterierne er både lettere og mere effektive, og det skulle give bedre ydelse og næsten muliggøre en fordobling af rækkevidden.

“Rækkevidde og effektivitet er altafgørende i udviklingen af morgendagens elbiler, og solid-state-teknologien gør det muligt at sikre en kompromisløs køreoplevelse med mindre og lettere batterier. Partnerskabet med ProLogium er med til at understrege vores ambitioner om at forsvare vores position som én af verdens mest innovative bilfabrikanter,” siger Markus Schäfer, der er Chief Technology Officer hos Mercedes-Benz.

Se også: Flere elbiler end plug-in hybrid solgt i januar i Danmark

100 procent elektrisk i 2030

De første skridt i samarbejdet blev allerede taget i 2016, og mod slutningen af året slår en helt ny batterifabrik dørene op. De første testmodeller fra Mercedes-Benz med den nye batteriteknologi forventes præsenteret i løbet af få år, og allerede inden udgangen af dette årti forventes de første modeller i samarbejdet at være klar.

Når vi rammer 2030 forventer bilmærket at være 100 procent elektriske – på de markeder, hvor det er muligt i hvert fald. Fra og med 2022 vil alle Mercedes-Benz fabrikker i hele verden udelukkende benytte strøm fra vedvarende energikilder.

Se også: Nyheder om elbiler