Mercedes-Benz dropper nyt Apple CarPlay

Biler fra Mercedes-Benz vil alligevel ikke understøtte Apples næste generation af CarPlay, der overtager alle bilens skærme.

Mercedes-Benz dropper nyt Apple CarPlay

Mercedes-Benz var på Apples liste over bilmærker der ville blive blandt de første med det nye CarPlay, men nu springer det tyske bilmærke fra.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Brugerne skal have “Mercedes-Benz”-oplevelsen

Der er store forventninger til Apples kommende CarPlay, der først blev vist frem tilbage i 2022. Næste generation af CarPlay er allerede bekræftet til enkelte biler, men forventes at komme ud til at flere i løbet af i år.

Det nye CarPlay kan overtage alle bilens skærme og fungere som bilens førerskærm og infotainmentsystem, hvor man helt kan slippe for at bruge bilens egen software.

Sidste år var Apple klar med en liste over de bilproducenter, de havde et tæt samarbejde med omkring det nye CarPlay. Heriblandt var Porsche, BMW, Aston Martin, Renault, Volvo, Polestar, Nissan, Honda, Mercedes-Benz og flere andre.

Men nu vil Mercedes-Benz ikke længere være med. Nyheden kommer direkte fra Mercedes’ administrerende direktør Ola Källenius, som har talt med The Verge i en podcast. Mercedes lancerer sit eget MBOS 1.0-styresysten næste år i den nye CLA, og har ingen planer om at “opgive hele cockpittet” til en tredjepart som Apple.

Ola Källenius siger, at brugeren skal føle, at man “træder ind i en Mercedes-kokon, en rullende Mercedes-stue, og at møblerne og de digitale ting er fra Mercedes”.

Se også: Nyeste test og anmeldelser af elbiler

Carplay overtager både fører- og infotainmentskærm.

Se også: Udvalget af premium elbiler i Danmark

Holder fast i det nuværende CarPlay

Det betyder dog ikke, at Apple CarPlay vil forsvinde helt fra Mercedes-biler. Mercedes-Benz vil stadig tilbyde det nuværende Apple CarPlay samt Android Auto.

Ifølge Ola Källenius er de i gang med at “udvikle den næste generation af, hvordan et kort i en bil, der er gift med køreassistentsystemet, skal se ud”, og det er “et fascinerende produkt, hvor de bedste af Googles ingeniører og de bedste af Mercedes’ ingeniører kan slå deres ekspertise sammen og tage det til det næste niveau”.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Hvad gør Apple nu?

Apple løftede sløret for det nye CarPlay for to år siden, og produktet er endnu ikke at finde i sin fulde færdige form i en eneste bil. Har Apple svært ved at få producenterne med på ideen?

Det kunne godt tyde på det, for Apple har været meget stille omkring den næste generation af CarPlay siden WWDC sidste år. Men man ser dog også et fokusskifte hos mange bilproducenter, der nu tager deres egen software i bilerne meget mere seriøst.

Kommer vi til at se biler, hvor CarPlay overtager alle bilens skærme? Det må fremtiden vise.

Vi anbefaler:
Guide til opladning med ladeboks
God ladeløsning med serviceaftale
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den