MINI fremviser en elektrisk crossover – klar i 2024

MINI har netop fremvist billeder af en kommende familievenlig elektrisk crossover. Her er hvad vi ved om MINI Concept Aceman.

MINI fremviser en elektrisk crossover – klar i 2024

Mini har løftet en anelse af sløret på en fuldelektrisk crossover med mere plads, der vil være klar om et par år. Konceptbilen MINI Concept Aceman skal give et indtryk af fremtidens designs fra bilmærket.

Læs også: BMW iX slår lovet rækkevidde i test med bravur

En rummelig elektrisk MINI

MINI Concept Aceman skal bygge bro mellem MINI 3-dørs og MINI Countryman, og byder på plads til fem personer samt et stort bagagerum.

Elbilen måler 4,05 meter i længden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i højden. Målet med bilen her samt fremtidge biler fra MINI er at kunne tilbyde mere avanceret komfort, mere alsidighed og mere gokartfølelse bag rattet end nogensinde før.

I MINI Concept Aceman er Interiøret er reduceret til det absolut essentielle, præcis som designeren af den klassiske Mini havde i tankerne tilbage i 1959. Alec Issigonis designede på det tidspunkt et interiør, der udover sæderne, rattet og gearstangen ikke havde brug for andet end et centralt og cirkulært instrument-display samt et par vippekontakter for at skabe en enestående køreoplevelse.

OLED-display

Traditionen tro er kabinen på konceptbilen designet på samme måde med sit helt specielle farve- og materialevalg. Der er ingen detaljer i hverken krom eller læder. Sammen med de digitale løsninger og OLED-displayet tager konceptbilen MINI ind i fremtiden med respekt for fortiden.

Informationer omkring rækkevidde, opladning, ydeevne, plads og mere er MINI ikke klar til at fortælle om endnu.

MINI Concept Aceman fremvises til august

MINI Concept Aceman vil blive vist for første gang for offentligheden på verdens største gaming-event ”gamescon 2022” i Köln i Tyskland den 24.-28. august.

Sidste år kommunikerede MINI, at mærket i fremtiden kun vil fokusere på fuldelektriske modeller. Efter 2025 bliver der ikke lanceret flere biler med forbrændingsmotor. Inden 2027 vil de fuldelektriske modeller stå for mindst 50 procent af MINI’s globale salg – og fra 2030 vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.

Se også: Nyheder om elektriske biler