Audi vinder europæisk navnekrig over NIO

Audi var utilfredse med NIOs navngivning på to bilmodeller, og har nu vundet sagen. De juridiske stridigheder mellem Audi og NIO startede i 2021.

Audi vinder europæisk navnekrig over NIO

Når den nye version af NIOS ES8 (forhåbentlig) kommer til Danmark, bliver det under et andet navn. Fremover skal ES8 i Europa hedde EL8 og ES6 skal hedde EL6.

Se også: Test af elbiler

ES8 og S8 er for tæt på hinanden

Audi har vundet en juridisk kamp mod NIO, der startede tilbage i oktober 2021. Audi fik i går medhold i sin varemærkesag mod den elbilproducenten NIO. Retten forbød NIO at bruge og reklamere for navnene ES8 og ES6, som to af deres elektriske SUV’er hedder. Dommeren erklærede, at der er risiko for forveksling med Audi-modellerne S6 og S8.

Ifølge dommerens forklaring er det ekstra bogstav “E” ikke særpræget nok, da det skaber en følelse af at være en genvej til “Electric”. Køberne kan derfor antage, at “E” angiver køretøjets motortype; med andre ord kan potentielle kunder tro, at ES8 er en elektrisk version af S8.

Se også: Første indtryk af NIO ES8 – stor, smart og hurtig

Om man vil komme til at forveksle de to biler, skal vi ikke afgøre. Hvad tænker i? Herunder er en Audi S8 og en NIO ES8:

NIO vil appellere

Rettens afgørelse er ikke endelig, og NIOs talsmand har tidligere hævdet, at hvis dommen ikke falder ud til fordel for den kinesiske bilproducent, vil de sandsynligvis appellere i første instans. NIO nægter at have krænket varemærket og hævder, at forvekslingen er usandsynlig, da de to Nio-biler er SUV’er, mens S6 og S8 er sedaner.

Udover Kina har NIO indtil videre kun solgt ES6 og ES8 i Norge. En opfrisket 2023-version af ES8, der understøtter den nye NT2-platform, blev for nylig lanceret i Kina, og bilen vil ankomme til Europa i midten af året. Selvom det officielt ikke er bekræftet, vil det samme ske med ES6.

Inden introduktionen i Europa fik NIO ændret navnet på den kommende SUV EL7, der kommer til Danmark inden længe. I hjemlandet går denne model under navnet ES7.

Se også: Bliv klogere på en elbilforsikring