500 kW lynladestander lanceret: 10-80 procent på 12 minutter

Elbilmærket NIO har løftet sløret for en ny lynhurtig 500 kW ladestander, der kan gøre det endnu hurtigere at lade elbiler op.

500 kW lynladestander lanceret: 10-80 procent på 12 minutter

Elbilmærket NIO der satser stort på deres batteriskiftstationer har ikke glemt den hurtige opladning af elbiler. På NIO Day 2022 præsenterede mærket en ny lynladestation med op til 500 kW effekt.

Se også: Opladning af elbil i Danmark: Find nærmeste lynlader

Markedets hurtigste lynladestander

Den nye ultrahurtige lynladestander vil kunne benyttes af alle mærker af elektriske køretøjer og kan levere en maksimal opladningsstrøm på 660 ampere, sagde NIO. Er elbilen bygget på 800 V-platform, vil den kunne oplades fra 10 procent til 80 procent på ned til 12 minutter. For 400 V-modeller er denne tid 20 minutter. De hurtigste lynladestandere herhjemme lige nu er på 350 kW. Elbiler med hurtigste opladning lige nu er blandt andre Kias EV6 og Hyundais Ioniq 5 samt Porsches Taycan, Audi e-tron GT og BMW i4 og Teslaer. De vil dog ikke kunne udnytte en 500 kW lynladestander – endnu.

Disse elbiler kan teoretisk oplade fra 10 til 80 procent mellem 18 og 22 minutter. NIOs nye ladestander vil derfor kunne gøre opladningen endnu hurtigere, når altså bilerne engang er med på moden.

NIO har udstyret den ultrahurtige oplader med et 15,6-tommers display og virksomhedens egen væskekøleteknologi, som gør det muligt at reducere kablets vægt betydeligt, så brugerne nemt kan betjene den med én hånd.

NIO’s oplader ser ud til at være den med den højeste opladningseffekt, som et kinesisk elbilsfirma har annonceret, efter at dets lokale modpart XPeng tidligere på året lancerede en oplader med en maksimal effekt på 480 kW samt den elektriske SUV G9.

Den 15. august fremviste Xpeng sin S4 Supercharger-teknologi, som hævder en maksimal strømstyrke på 670 A og en maksimal effekt på 480 kW, hvilket gør det muligt for Xpeng G9, der understøtter 4C-opladning, at få en rækkevidde på mere end 200 kilometer på blot fem minutter og fra 10 procent til 80 procent på blot 15 minutter.

Ved gårsdagens lanceringsevent sagde William Li, stifter, formand og CEO for NIO, at NIO’s opladningsnetværk er åbent for alle bilmærker, og 80,5 procent af den leverede strøm bruges af mere end 110 andre bilmærker.

Læs også: Disse nye elektriske SUV’er kommer i 2023

NIO lynladestander med 500 kW effekt
NIO lynladestander med 500 kW effekt

Tredje generation af batteriskiftestation

På dagen løftede NIO samtidig sløret for tredje generation af deres batteriskiftestation. Den nye batteriskiftstation kan opbevare op til 21 batteripakker, hvilket er en stigning fra 13 i forgængeren og 5 i den første generation af anlægget.

Tredje generation af batteriskiftestationen øger den daglige servicekapacitet for en enkelt station til 408, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til anden generation.

NIOs elbiler kan skifte batterier på de nye stationer på kun 2 minutter og 30 sekunder, hvilket er 20 procent hurtigere end den foregående generation.

Se også: Nyheder om elbiler