NIO ET5 – kompakt elektrisk sedan med lang rækkevidde

Kinesiske NIO har løftet sløret for en mellemstørrelse sedan med rækkevidde op til 1.000 km. Her er alt du skal vide om NIO ET5.

NIO ET5 – kompakt elektrisk sedan med lang rækkevidde

I weekenden afviklede den kinesiske elbilproducent NIO deres NIO Day, hvor deres community samles for at få og dele de seneste nyheder med hinanden. I denne omgang af NIO Day blev det til en mellemstørrelse sedan, der virker som et oplagt alternativ til den populære Tesla Model 3. NIO ET5 byder på rækkevidde op til 1.000 km, er forberedt til hurtigt batteriskifte og ser brandgodt ud.

Udover at præsentere ET5 afslørede NIO også, at de kommer til Danmark i 2022. Det kommer sandsynligvis først og fremmest til at ske med deres ES8, der er en elektrisk SUV – NIO ES8 har vi tidligere har prøvetkørt.

Læs også: Den elektriske NIO ET7 får premiere i Norge

NIO ET5 har op til 1.000 km rækkevidde

NIO ET5 minder designmæssigt om deres større ET7, som er en stor imponerende luksussedan, men det er svært ikke også at se lidt Tesla Model 3 i den. ET5 er en kompakt elektrisk sedan, der byder på avanceret selvkørende teknologi, NIOs eget infotainmentsystem med digital assistent, 5-minutters batteriskifte, lang rækkevidde og hurtig ydelse.

Man er ikke i tvivl om, at ET5 er en elbil fra NIO. De ikoniske LED-lygter og de mange kameraer og sensorer, der tydeligt ses over frontruden. Disse bruges til bilens avancerede selvkørende egenskaber og for bedre sikkerhed.

NIO ET5, kan med det store 150 kWh batteri opnå en rækkevidde på over 1.000 km. Her er der der tale om CLTC-rækkevidde og ikke WLTP. Med WLTP forventes en kortere rækkevidde, men ikke med meget forskel. På NIOs batteriskiftestationer kan man vælge mellem tre størrelser af batterier: 75, 100 og 150 kWh, som skiftes på fem minutter. Disse såkaldte Power Swap stationer er allerede at finde i Norge.

ET5 kommer med dobbelt elektrisk motor med 480 hk og 700 nm, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder.

Gennemført indre i ET5

NIO ET5 er ikke kun nydelig udenpå, men også indeni. Indeni byder den på bæredygtige materialer. NIO beskriver det som “kulstoffattige, lavforurenende og yderst bæredygtige materialer”. Brugen af naturlige mineraler og naturlige plantefibre reducerer kulstofemissioner med mere end 30 procent i produktionsprocessen sammenlignet med konventionelle materialer. Stoffet i ET5 er lavet af genbrugte PET-flasker. ET5 fås i ni udvendige farver og seks invendige farver.

Som resten af dens familie er NIO ET5 udstyret med en imponerende teknik. I kabinen finder man en 12,8 tommer AMOLED-skærm, den digitale assistent NOMI og ambient belysning. Den gode lydoplevelse er heller ikke glemt. Der sidder 23 højtalere i kabinen i ET7, som tilsammen yder 1.000 Watt.

De mange sensore og kameraer på ET5 danner grundlang for en selvkørende funktion. ET5 kommer med den nyeste NIO Autonomous Driving (NAD) teknologi. Med NIO Aquila Super Sensing og NIO Adam Super Computing vil ET5 gradvist opnå en sikker og tryg autonom køreoplevelse for eksempel på motorveje, i byområder, til parkering og batteriombytning. NADs funktioner vil gradvist blive rullet ud i takt med fortsat udvikling og validering.

NIO ET5 til Danmark?

Kommer NIO ET5 til Danmark? Med denne lancering er NIO ET5 kun til Kina. NIOs ES8 og ET7 er dog at finde i Tyskland og Norge, og med den lovede udvidelse i Danmark i 2022 forventer vi også at se ET5 i Danmark, men på et senere tidspunkt. Vi ved forhåbentlig mere snart.

Se også: Elbiler i Danmark i 2021