Elbilen Nio ES8 kommer tættere på Danmark

NIO ES8 kommer nu meget tættere på Danmark. Elbilen NIO ES8 er netop lanceret i Norge sammen med planer om 20 batteriskiftestationer.

Elbilen Nio ES8 kommer tættere på Danmark

NIO har netop lanceret deres elbil ES8 i Norge sammen med udstillingsbutikken NIO House | Oslo. Derudover er der hele 20 batterskiftestationer på vej i Norge, hvor NIO ES8 på et øjeblik kan få skiftet batteriet ud. Med en lancering af NIO ES8 i Norge, så kommer elbilen pludselig meget tættere på en dansk lancering.

NIO ES8 lanceres i Norge med valget mellem 75 kWh og 100 kWh batteri, som giver henholdsvis 375 og 500 kilometers rækkevidde. Prisen på NIO ES8 i Norge starter ved 609.000 NOK og 679.000 NOK for 100 kWh-varianten. Man kan derfor forvente, at når (hvis) NIO ES8 lanceres i Danmark, så vil prisen blive omkring 600.000 danske kroner. Der er dog ingen officiel melding fra NIO om en lancering af ES8 i Danmark.

Læs også: Første tur i NIO ES8 – stor, smart og hurtig

NIOs batteriservice bliver også tilgængelig

Sammen med lanceringe af ES8 bliver også NIOs batteriservice, Battery as a Service (BaaS), også tilgængelig for de norske kunder.

Med omfattende tjenester, der er muliggøres med NIOs adskillelse af køretøj og batteri, batteriabonnement og opladelige, udskiftelige og opgraderbare batterier, er det et gennembrud både inden for teknologi og forretningsmodel. BaaS-kunerne kan vælge at købe en bil uden batteri og abonnere på batterier af forskellig kapacitet i overensstemmelse med deres faktiske behov ved at betale et månedligt abonnementsgebyr i overensstemmelse hermed.

Dem, der abonnerer på BaaS, vil kunne nyde godt af tjenester fra NIO Power Swap-netværk og fleksible batterioppgraderinger. BaaS-brugere, der vælger standardbatteriet kan få et fradrag på 90.000 NOK, og dem der vælger det store batteri får 160.000 NOK i fradrag.

Se også: Elbilerne sætter ny dansk rekord i september

NIO BaaS-servicen
NIO BaaS-servicen

20 batteriskiftestationer bygges i Norge

Ved udgangen af ​​2022 bygger NIO 20 Power Swap-stationer i Norge, der dækker Norges fem største byer og deres hovedveje. Den første integrerede station for opladning og udskiftning af batterier i Norge vil være i gang i slutningen af ​​oktober.

Læs også: Elbiler er op til 40 procent billigere at vedligeholde

Nio batterskiftestation
20 NIO batterskiftestationer på vej til Norge.