Nio med nyt elbilmærke: Firefly er billige elbiler til familier

Nio har bekræftet, at de under et nyt elbilmærke Firefly er på vej med billigere elbiler, der er specielt velegnede til familier - og det kommer til Europa.

Nio med nyt elbilmærke: Firefly er billige elbiler til familier

Nio tilbyder nogle utroligt lækre og meget velkørende elbiler, men med priser fra cirka en halv million kroner, er de bare ikke for alle og enhver. Det ved Nio godt, og er derfor på vej med billigere elbiler under nyt mærke.

Se også: De nyeste og mest solgte elbiler i Danmark i 2023

Firefly er mindre elbiler til lavere pris

Det er de billigste elbiler på markedet, der indtil videre er de mest solgte i Europa i 2023. Mindre elbiler som MG4 Electric og Tesla Model 3 og større familievenlige elbiler som Tesla Model Y og Volkswagen ID.4.

Nio er et premium-elbilmærke, hvilket de tydeligvis ikke ønsker at lave om på. Dog er der samtidig udfordringer hos Nio, som har afskediget 10 procent af sine medarbejdere og forsøger reducere omkostningerne på flere områder, skriver Reuters. Derfor vil Nio gerne have en bid af lagkagen i den del af markedet, hvor der bliver solgt flest elbiler. Så hvad gør man så? Man lancerer selvfølgelig et helt nyt bilmærke.

Det nye elbilmærke hedder Firefly. Firefly vil tilbyde mindre elbiler til en lavere pris, der er velegnede til mindre familier. Det er samtidig blevet bekræftet, at Nio med Firefly har stort fokus på elbilmarkedet i Europa.

Nio forventer at introducere Firefly i 2025.

Se også: Sammenlign, se priser og specifikationer på mest populære elbiler

Nio også på vej med Alps

Nio stopper ikke med Firefly, men har endnu et elbilmærke planlagt. Firefly vil nemlig få følgeskab af Alps, der har et lidt andet fokus.

Bilerne med mærket Alps vil være elbiler til familier, men til en lavere pris end Nio. Det tyder altså på, at Nio har planer om at dække hele markedet, men under tre forskellige bilmærker.

Også Alps forventes lanceret i Europa i 2025.

Nio har for nylig indgået en aftale med Geely om batteriskiftestationer. Geely har mærker som Volvo, Polestar og Lotus. Det tyder på, at Nio jagter flere samarbejdspartnere.

Nio afholder det årlige event Nio Day den 23. december, hvor vi muligvis hører nyt om de nye tiltag. Her vil det også lancere flagskibet Nio ET9.

Se også: Nyheder og rygter om kommende elbiler i 2024

Vi anbefaler:
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler