Nio sender første flåde af sin elektriske sedan ET7 til Danmark

Nio ET7 kommer i version med op til 1.000 kilometers rækkevidde og nu er den snart klar til at rulle ud på de danske veje.

Nio sender første flåde af sin elektriske sedan ET7 til Danmark

Efter at have fået godkendelse fra de europæiske myndigheder i april har Nio nu sendt den første omgang af Nio ET7 af sted til Europa. Det er den anden model fra Nio, der når de europæiske veje, efter at ES8 blev sendt ude på de norske gader og veje sidste år.

Klar til de danske veje

Denne gang kan man dog få fat i Nio-bilen i mere end er land. Nio går efter Danmark, Tyskland og Sverige udover Norge. Det er også meningen at hele selskabets servicesystem og alle bilerne skal finde vej til Europa i fremtiden.

Nio har ikke specificeret hvor mange biler, det drejer sig om, men der ser ud til at være mindst 200. De når formentlig frem til sine ejere en gang i oktober.

Se også: Test af elbiler

Rækkevidde på op til 1.000 km

Nio ET7 kommer med NIOs smarte batteriudskiftning på batteriskiftestationer, hvor det største batteri på 150 kWh giver en rækkevidde på helt op til 1.000 km. Til at starte med er det største batteri dog på 100 kWh med en rækkevidde på 700 km.

Bilen har hele 644 hestekræfter, hvilket giver en acceleration fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder. NIO benytter Nvidias kraftige Drive Orin-chips, der giver den ekstrem computerkraft og muliggør avanceret selvkørende teknologi.