Nios 500 kW ultrahurtig oplader kan lade elbil op på 12 minutter

Nio er snart klar med en oplader til elbiler fra alle producenter, der kan lade bilens batteri op fra 10-80 procent på kun 12 minutter.

Nios 500 kW ultrahurtig oplader kan lade elbil op på 12 minutter

Nio præsenterede ved NIO Day 2022 juleaften en ny højtydende destinationsoplader. Opladeren kan levere op til 500 kW strøm, hvilket gør den til en af de mest kraftfulde opladningsstationer på markedet.

Den er designet med det formål at reducere opladningstiden for elektriske biler, især biler fra andre producenter. Udover den innovative oplader, kører Nio også et netværk af unikke stationer, hvor man kan bytte batteri. Det er altså yderligere en smart og praktisk valgmulighed for bilisterne i elektriske biler for hurtigt og enkelt at få ny strøm til bilen.

Se også: Bedste forsikring til elbiler

Alle biler kan bruge ultrahurtig oplader

Ifølge Nio kan alle producenter af elektriske biler og offentligheden få adgang til den nye ultrahurtige oplader. Den kan producere en maksimal opladningsstrøm på 600 A, hvilket gør den til en af de mest kraftfulde på markedet.

Med dens imponerende output, forventer vi, at Nio-opladeren kan reducere opladningstiden for elektriske biler betydeligt og gøre opladningsprocessen mere bekvem og effektiv for bilisterne.

Se også: Test af elbiler

Fra 10 til 80 procent batteri på 12 minuter

Den nye oplader kan give en 80 procents opladning til biler bygget på 800 V-platformen på blot 12 minutter, hvis bilen har mindst 10 procent tilbage på batteriet, når opladningen begynder.

For biler bygget på 400 V-platformen er opladningstiden omkring 20 minutter for at komme op på de 80 procent. De tider er betydeligt hurtigere end med traditionelle opladningsstationer, og det er særlig praktisk for de bilister, der har brug for hurtigt at kunne komme videre.

Nio bruger en teknik, der gør opladningskablet lettere end normalt, hvilket igen gør det lettere for bilisterne at bruge opladeren med kun én hånd. Brugen af væske til nedkøling hjælper også med at forbedre ydeevnen og levetiden for opladeren ved at holde den kølig, så den fungerer bedre.

Med det lette kabel og avancerede kølesystem er Nio-opladeren designet til at være brugervenlig og pålidelig for alle brugere.

Se også: Videoer med anmeldelse af elbiler

Opladeren forventes klar til marts 2023

Den nye oplader forventes at være klar til brug omkring marts 2023, nogenlunde samtidig med at selskabets tredje generation af byttestationer for batterier er klar.