Nissan Ariya får topkarakter i test af bæredygtighed

Er Nissan Ariya en miljøvenlig bil? Nissan Ariya har netop været udsat for en test i bæredygtighed hos Green NCAP, hvor den fik topkarakter.

Nissan Ariya får topkarakter i test af bæredygtighed

Green NCAP tester bæredygtighed i alle typer personbiler og har netop haft elbilen Nissan Ariya til test. Det endte med et flot resultat til Arita, der scorede fem ud af dem stjerner.

Læs også: Test af Nissan Ariya

Høj effektivet målt i test af Nissan Ariya

Der kommer større og større fokus på bæredygtighed i biler, hvorfor mange bilproducenter udvikler og brugte mange flere ressourcer på, at gøre deres elbiler så miljøvenlige som muligt.

Det kan være ved hjælp af CO2-kompensation, brug af vedvarende energi i produktionen samt brug af genbrugsmaterialer, miljøvenligt interiør, genbrug af batterimaterialer og ved at gøre elbilerne så effektive som mulig. Der er generelt stor forskel på, hvordan bilproducenter griber bæredygtighed an, hvilket man kan læse i alle vores test af elbiler.

Euro NCAP, der laver sikkerheds- og crashtest af biler, har lanceret Green NCAP, der tester bæredygtigheden af alle typer biler. Her har man tidligere teste elbiler som Hyundai Ioniq 5, Nio ET7, Renault Megane Electric, Tesla Model 3, Cupra Born, Dacia Spring, Ford Mustang Mach-E og Audi Q4 e-tron.

Se alle specifikationer på Nissan og Ariya og sammenlign

Testen var ganske vellykket for Nissan Ariya, der løb med topkarakter og 5 ud af 5 stjerner i deres test i bæredygtighed. Ariya scorede 9,3 ud af 10 i effektivitet, 10 ud af 10 i ren luft og 9,5 i drivhusgasser.

Dog har Dacia Spring, Tesla Model 3, Nio ET7 og Renault Megane Electric scoret højere end Ariya i effektivitet.

Testen af effektivitet blev udført på landevej i koldt vejr ved -1 °C, hvor Ariyas forbrug var ca. 24 kWh/100 km. Den anvendelige batterikapacitet målt af Green NCAP er 89,6 kWh, hvilket er mere end den officielt oplyste værdi (87 kWh).

Ved opladning med 11 kW er den samlede effektivitet 91,6 procent af den energi, der er hentet fra elnettet. Dette repræsenterer “den højeste værdi, der hidtil er målt af Green NCAP” ifølge et citat i Green NCAP’s rapport.

Nissan Ariya er faldet i pris

Det er ikke længe siden, at Nissan satte prisen ned på Ariya. Ariya koster nu fra 359.900 kroner, hvor man får basismodellen Engage, der stadig byder på et højt niveau af sikkerhedsudstyr.

Ariya Engage har et batteri på 63 kWh, der har en rækkevidde på op til 404 kilometer (WLTP).

Vil man have varianten med det store batteri med længere rækkevidde, starter prisen ved 404.900 kroner, som før kostede 447.000 kroner.

Se også: Se hvad en elbilforsikring indeholder