Nissan vil udelukkende satse på elektriske biler i fremtiden

Den japanske bilproducent Nissan vil i fremtiden udelukkende fokusere på udvikling af elektriske biler og dermed stoppe med at investere i nye forbrændingsmotorer.

Nissan vil udelukkende satse på elektriske biler i fremtiden

Fremtiden er elbiler og hybridbiler, mener Nissan, som langsomt og gradvist begynder at afvikle forbrændingsmotoren. Selskabet arbejder nemlig hen imod udelukkende at udvikle elektriske biler i form af rene elbiler og hybridbiler. Dermed stopper investeringerne også i benzin- og dieselbiler.

Eksisterende forbrændingsmotorer vil fortsat blive brugt i hybridmodeller ved hjælp af Nissans e-Power-system. Dette giver Nissan mulighed for at udnytte sin eksisterende teknologi, samtidig med at de gradvist udfaser traditionelle forbrændingsmotorer.

Nissan forsikrer, at de fortsat vil udvikle højtydende modeller, ligesom det er set med Nissan Ariya Nismo, der blev annonceret i marts i hjemlandet, og som kommer til salg denne måned.

Skæbnen for den næste generation af Nissan GT-R er endnu usikker, men det tyder på, at både hybrid- og fuldelektriske modeller er en mulighed i fremtiden.

Se også: Se Nissans udvalg af elbiler i Danmark

Andre producenter satser på alternative brændstoffer

Nissans beslutning adskiller sig markant fra andre japanske bilproducenter som Toyota, Subaru og Mazda. Disse producenter satser i stedet på at udvikle nye CO2-neutrale forbrændingsmotorer, der kører på alternative brændstoffer som biobrændstoffer, brint og syntetiske brændstoffer. Blandt de øvrige japanske producenter ser man altså andre teknologier som alternativer til fossilmotorerne på lige fod med rene elbiler (BEV).

Nissan mener dog, at deres eksisterende teknologi er tilstrækkelig til at overgå til elbiler. I fremtiden planlægger Nissan at introducere flere nye modeller med hybridteknologi. De er overbeviste om, at elektrificering er den rigtige vej for fremtiden, og vil arbejde på at tilpasse deres biler og udviklingsstrategi til det elektriske marked.

Nissan forventer, at 40 procent af alle solgte elbiler i kalenderåret 2026 er elektriske enten helt eller delvist, mens det er 60 procent inden udgangen af dette årti. Inden 2030 vil Nissan annoncere 23 elektriske biler, hvoraf 15 er rene elbiler.

Læs mere om, hvorfor verdens største producent Toyota er så lang tid om at satse på rene elbiler.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Ladeløsning med serviceaftale
Bedste bilforsikring til elbil
Disse elbiler er bedst til prisen