Video: Test af Nissan Ariya – det bedste valg til familien?

Er dette den ultimative elbil til familien? Nissan Ariya er en rummelig, komfortabel og praktisk elbil med en fornuftig rækkevidde. Se videotest af den.

Er det Nissan Ariya i skal vælge, hvis man er på jagt efter den bedste elbil til en børnefamilie? Herover kan du se vores videotest af den elektriske crossover fra Nissan.

Læs vores fulde test af Volkswagen ID.5 her

Kort om Nissan Ariya

Ariya er Nissans seneste elbil her i Danmark. Den er en elbil af typen crossover/SUV, hvor der er fokus på plads, praktikalitet og komfort til en overkommelig pris.

Prisen på Nissan Ariya har taget et dyk ned og den starter nu fra 359.900 kroner. Ariya kommer i fire varianter, hvor varianten over basismodellen har længste rækkevidde.

Rækkevidden går fra 404 kilometer og op til 536 kilometer. Den byder på opladning fra 20 til 80 procent på 40 minutter, og kommer som standard med 22 kW AC-opladning.

Ydeevnen i Ariya går fra 160 kW / 214 hk og op til 290 kW / 388 hk, hvor sidstnævnte har firehjulstræk og tager 0-100 km/t på 5,1 sekunder.

Plads er der masser af i Nissan Ariya, der har plads til fem personer, hvor to er klar til ISOFIX. Der er en bagagerumsplads på 468 liter, men intet frunk.

Derudover får Nissan Ariya topkarakter til Euro NCAP sikkerheds- og crashtest.

Se også: Sammenlign elbiler til familie

Vi har testet Nissan Ariya med 87 kWh batteri

Den variant af Nissan Ariya vi har haft til test, er den med 238 hk, der accelererer fra 0-100 km/t på 7,6 sek­under, har et 87 kWh batteri, der giver op til 536 km WLTP.

Vi har testet Nissan Ariya efter vores ti kvalitetsparametre og givet den en samlet bedømmelse. Læs mere om hvordan vi tester elbiler her.

Hvad er godt ved Nissan Ariya og hvad kunne være bedre? Se videoen herover og se vores samlede bedømmelse af den.

Se også: Test af elbiler