Vild Nissan Ariya Nismo på vej til Danmark

Nissan Ariya Nismo med stort kraftoverskud og sportslige køreegenskaber på vej til Danmark. Se specifikationer og forventet pris på Ariya Nismo.

Vild Nissan Ariya Nismo på vej til Danmark

Nissan har netop bekræftet, at den mest sport variant af Nissan Ariya kommer til Danmark i år. Se billeder, specifikationer og forventet pris på Nissan Ariya Nismo.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Nissan Ariya med 435 hestekræfter

Nissan genintroducerer sin motorsportsafdeling Nismo i Europa og Danmark. Det sker med elbilen Nissan Ariya Nismo, der lander i Europa inden udgangen af året. Ariya Nismo er en vred udgave af den rummelige elektriske familiebil fra Nissan.

Nissan løftede i starten af året sløret for Nismo-varianten af Nissan Ariya, der kom med flere opgraderinger og mere sportslige køreegenskaber. Nu er det officielt, at den sporty familie introduceres i Danmark.

Men hvad byder Ariya Nismo egentlig på? Ariya Nismo er født med firehjulstræk-teknologien e-4ORCE og to elektriske motorer, der tilsammen yder 435 hk et drejningsmoment på 600 Nm.

Med opgraderet ydeevne klarer den 0-100 km/t på 5 sekunder og 80-120 km/t på 2,4 sekunder.


Der er dog mere til Ariya Nismo end blot større ydeevne. Bilen har også fået store opgraderinger, der forbedrer køreegenskaberne.

“Modificerede fjedrer, stabilisatorer og støddæmpere arbejder sammen med et balanceret chassis for en bedre køreoplevelse. Servostyringen er også justeret. Det indebærer, at styrekraften reduceres ved lave hastigheder og øges på motorvej i høje hastigheder. I-Booster er navnet på systemet, som øger bremse-effektiviteten”, skriver Nissan om den nye Ariya Nismo.

Derudover byder Ariya Nismo på en opgraderet kabine med røde søm på rattet og gennemgående NISMO-elementer flere steder, blandt andet på sæderyggen, giver en sportslig følelse også inde i bilen.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Nissan Ariya Nismo

Hvornår kommer Ariya Nismo?

Forudbestilling af Nissan Ariya Nismo starter inden jul. De første eksemplarer forventes leveret i starten af 2025.

Se også: Test og anmeldelse af Nissan Ariya

Pris på Nissan Ariya Nismo?

Nissan har endnu ikke afsløret en pris på Nissan Ariya Nismo. Den nuværende topmodel med e-4ORCE-teknologi koster fra 417.900 kr., så vi forventer en højere pris end denne.

Sandsynligt er det, at Nissan vil prissætte Ariya Nismo i nærheden af konkurrenten Hyundai IONIQ 5 N, der koster fra 599.995 kr. Vi forventer, at Nissan Ariya Nismo bliver en anelse billigere end konkurrenten.

Billeder af Nissan Ariya Nismo

Vi anbefaler:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil
Disse elbiler er bedst til prisen