Nu er det nye Android Auto klar til brug

Googles nye og mere brugervenlige Android Auto er nu endelig klar til brug. En opdelt skærm introduceres, der kan vise flere informationer.

Det har været en lang ventetid, men nu er Google endelig klar med det nye Android Auto. Android Auto har gennem årene udviklet sig meget og er nu mere brugervenligt end nogensinde før.

Google har tidligere givet os et indtryk af, hvordan det nye Android Auto ville se ud, men det har været forsinket med flere måneder. Nu er det dog endelig færdigt og klar til brug.

Se også: Nyt om elbiler

Smartere og mere brugervenligt

Der er flere nyheder i det nye Android Auto, men den helt store ændring består i, at brugerfladen på Android Auto nu tilpasser sig til forskellige skærmstørrelser, formater og orienteringer med et standardudseende med split-screen.

I videoen herover giver Google nogle eksempler på, hvordan indholdet tilpasser sig skærmens format.

I det nye Android Auto får man bedre overblik over navigation, medier og beskeder – på samme tid. Der introduceres nemlig splitscreen, hvor skærmen udnyttes til at vise mere indhold. Det har den store fordel, at man ikke længere behøver skifte væk fra navigation, når man vil skifte musik.

Google Assistant, notifikationer og appbiblioteket er let tilgængeligt i docken, og alt efter om man har en skærm i portrætformat eller widescreen, vises docken enten i bunden eller i den side af skærmen, der er tættest på føreren. Google Assistent giver nu forslag på hurtige svar i samtaler, såsom muligheden for at dele en forventet ankomsttid med  kontakter.

En funktion, der stadig er på vej til de seneste Pixel- og Samsung-telefoner, er muligheden for at foretage opkald via WhatsApp fra Android Auto.

Det nye Android Auto
Det nye Android Auto.

Godt nok er det nye Android Auto officielt klar, men udrulningen sker gradvist. Så hav tålmodighed, hvis det ikke er klar hos dig endnu.

Apple også på vej med nyt CarPlay

Det nye Android Auto ser lovende ud, men det gør Apples kommende CarPlay bestemt også. Til forskel fra Android Auto skal det kommende CarPlay integreres dybere i bilerne, hvor det angiveligt skal kunne erstatte bilens eget førerdisplay og infotainment.

Det er ikke meget vi har set til det nye CarPlay endnu, men mon ikke Apple er klar med flere informationer, når deres udviklerkonference, WWDC, afvikles i 2023.

Se også: CarPlay skal være bilens nye infotainmentsystem