Nyt Google Maps i høj opløsning på vej – først til Volvo og Polestar

Et forbedret Google Maps er på vej med højere opløsning og særligt detaljerede og opdaterede vejinformationer. Elbiler fra Polestar og Volvo får det først.

Nyt Google Maps i høj opløsning på vej – først til Volvo og Polestar

På årets CES i Las Vegas har Google løftet sløret for et kommende nyt Google Maps, der kommer med flere forbedringer. Ikke nok med at opløsningen er højere og det viser langt flere informationer, kan det også hjælpe biler med at blive mere selvkørende.

Se også: Disse nye elbiler er på vej lige nu

Nyt bedre Google Maps til biler

Google er på vej med et forbedret Google Maps til biler, der er udstyret med deres infotainmentsystem Android Automotive. Det nye Google Maps har et kort i langt højere opløsning og viser flere informationer, som vognbanemarkeringer, vejskilte og trafikhindringer.

Google har ikke givet nogen detaljer om, hvordan de skaber deres HD-kort, bortset fra at sige, at funktionen kun vil være tilgængelig for bilproducenter, der bruger Google Automotive Services.

Guf for bilproducenter

Ikke nok med at det nye kort gør navigationen lettere for føreren af bilen, giver det også bilproducenter spændende muligheder. Bilproducenterne vil nemlig kunne bruge vejdata fra Googles HD-kort i kombination med bilernes sensorer som kameraer, radar og LiDAR, som i sidste ende kan give mere præcise og sikre avancerede førerassistancefunktioner.

“Vores nye HD-kort, der bygger videre på Googles lange historie med at kortlægge kloden, er særligt designet til bilproducenter, og vi er virkelig glade for vores fortsatte samarbejde med ledende bilproducenter som Polestar for at forbedre sikkerhed og komfort for bilister verden over,” siger Jørgen Behrens, Googles Vice President og General Manager for Geo Automotive.

Et HD-kort er indeholder detaljer, som normalt ikke er tilgængelige i traditionelle navigationskort. Den store detaljegrad er nødvendig for bilens assisted-driving-beregninger, der forbedrer bilens aflæsning og genkendelse af vejbanemarkeringer samt lokalisering af objekter så som vejskilte.

De første biler med Googles HD-kort bliver Polestar 3 og Volvo EX90

De første biler, der får de nye HD-kort, bliver den kommende Volvo EX90, den svenske bilproducents nye elektriske flagskibsbil, der skal udkomme senere i år, samt Polestar 3, den første SUV fra bilmærket.

I Polestar 3 og Volvo EX90 vil vejinformationer fra Googles kort kombineret med data fra bilernes LiDAR-sensor og andre sensorer vil blive behandlet af bilens centrale computersystem, der drives af de kraftige Nvidia Drive AI Xavier og Orin.

Volvo EX90 og Polestar 3 vil dele den samme platform, Volvos Scalable Product Architecture (SPA2), og begge vil bruge en nyudviklet brugerflade bygget på Android Automotive, som er Googles styresystem til biler.

Se også: Nyheder om elbiler