Opel Manta skal genoplives som elektrisk SUV

Den klassiske sports coupé fra Opel er på vej som elbil, men ikke som man kunne forvente. Opel Manta skal være en elektrisk kompakt SUV.

Opel Manta skal genoplives som elektrisk SUV

Mange af os husker nok den legendariske Opel Manta? Opel har løftet sløret for kommende lanceringer af elektriske biler, hvor vi blandt andet vil se en fuldelektrisk udgaver af Insignia, Crossland og ikke mindst sports coupéen fra 70’erne og 80’erne Manta.

Efter et løfte om at blive helt elektriske i 2030 afslører Stellantis nu individuelle for deres forskellige bilmærker. I denne omgang handler det om Opel, hvor der er flere elbiler på vej. Det er ikke mange rene elbiler man finder hos Opel i dag, hvor flere andre producenter har været meget hurtigere i udrulningen. Opel har lige nu “kun” modellerne Mokka-e og Corsa-e, men der er flere på vej, meddeler producenten nu.

Se også: Elbiler med plads til familien

Opel Manta
Konceptbillede af elektrisk Opel Manta. Kilde: Autocar

Helt elektrisk Opel Manta

Først og fremmest vil Opel genoplive Manta, der tidligere var en meget populær sports coupé. Den elektriske udgave af Manta bliver dog noget anderledes, end de fleste nok havde forestillet sig. Opel Manta blive nemlig en elektrisk SUV. Det giver mening at lave en fuldelektrisk SUV, da netop denne biltype er ekstremt populær.

Den kommende Opel Manta skal angiveligt være en direkte konkurrent til Toyotas første elbil, Toyota bZ4X, der lanceres senere i år. Opel Manta SUV’en vil blive bygget på en helt ny STLA-platform, der er designet til elbiler. Opel oplyser, at Manta’en vil være en “nyfortolkning af en klassiker”, hvilket antyder, at den vil hente noget stylinginspiration fra den originale bil.

Der er ikke nogle specifikke specifikationer endnu, men Opel oplyser, at fremtidige elbiler vil have en rækkevidde mellem 500 og 800 kilometer. De vil også være i stand til at oplade med op 32 kilometer rækkevidde i minuttet.

Elbiler fra Opel på vej

Der er ikke kun en elektrisk Opel Manta på vej fra det tyske bilmærker. Opel vil udvide flåden af elektriske biler med en batteridreven udgaver af Insignia, Crossland og en Astra. Kommer de til at følge Opels nuværende navngivning af elbiler, vil de hedde Insignia-e, Crossland-e og en Astra-e – en navngivning der er til at finde ud af.

Se også: Sammen vil Honda og Sony revolutionere elbilen