Sammen vil Honda og Sony revolutionere elbilen

Bilmærket Honda og elektronikgiganten Sony skal fremover lave elbiler sammen. Den første bil er klar til salg allerede i 2025. Her er hvad vi ved.

Sammen vil Honda og Sony revolutionere elbilen

De to japanske virksomheder, elektronikgiganten Sony og bilproducenten Honda, har store planer sammen. Sony og Honda vil sammen lave elbiler under et endnu ukendt mærke. Honda skal stå for “bil-delen”, mens sony skal stå for infotainment, selvkørende teknologi og telekommunikation.

Første Honda/Sony elbil kommer i 2025

Det er ikke længe siden at Sony drillede os med billeder af deres koncept-elbiler, Vision-S 01 og 02, men uden at afsløre informationer om, at disse elbiler rent faktisk skulle blive til noget. Det er stadig ikke til at vide om de gør det, men nu ved i hvert fald med sikkerhed, at PlayStation-producenten vil have elbiler i deres sortiment.

Det bliver dog ikke alene, for Sony skal sammen med bilproducenten Honda lave elbiler under et helt nyt mærke. De to virksomheder har endnu ikke afsløret et navn for deres fælles elbiler. Det virker dog umiddelbart som en fornuftig sammensætning af virksomheder, når det kommer til udviklingen af elektriske biler.

Honda har viden og erfaring med udviklingen og produktionen af elbiler, mens Sony er skarpe på sensorer, autonom kørsel, telekommunikation og infotainment. Man kunne meget vel forestille sig, at disse biler vil blive udstyret med 5G.

“Det nye selskab vil sigte mod at stå i spidsen for innovation, evolution og udvidelse af mobilitet rundt om i verden ved at tage en bred og ambitiøs tilgang til at skabe værdi, der overgår kundernes forventninger og fantasi,” siger Hondas administrerende direktør Toshihiro Mibe.

Læs også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Android Automotive er næsten sikkert

Det er ikke meget vi endnu ved om de kommende elbiler fra Honda og Sony. Det eneste de har afsløret er, at den første fælles elbil vil være klar til salg i 2025.

Man kan dog forvente, at de ligesom Polestar og Volvo vil benytte Googles Android Automotive-platform til infotainment. Sony er allerede godt inde i Android og Honda har tidligere afsløret, at de vil benytte Android Automotive i fremtidige biler.

Man kunne også sagtens forestille sig, at de vil benytte ideer fra Sonys nuværende koncepter. Vision-S 02 bød på avanceret teknologi  som CMOS- og liDAR-sensorer og kameraer, udstyret med kunstig intelligens, der skal gøre livet i trafikken mere sikker for alle. Den elektriske Vision-S 02 SUV er udstyret med to elektriske motorer, som hver især producerer 268 hk, altså sammenlagt 536 hk.

Vi følger selvfølgelig udviklingen hos Sony og Honda tæt. I mellemtiden kan vi gætte på forskellige navne for deres elbiler.

Læs også: Xiaomi grundlægger firma for elbiler – vil gentænke bilindustrien

 

Mere til historien

Emnet er stadig aktuelt. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 1/3/2022 fortsatte vi fortællingen med historien Test og anmeldelse af Kia EV6 – Den finder du her. Få også seneste nyt i sagen her.