Ny Porsche Taycan får længere rækkevidde og bliver hurtigere

Den nye Porsche Taycan skal være hurtigere fra 0-100 km/t end Tesla Model S Plaid. Den vil få et større batteri og en længere rækkevidde.

Ny Porsche Taycan får længere rækkevidde og bliver hurtigere

Porsche har Teslas Model S Plaid i sigtekornet med den nye generation af Taycan. Den næste Taycan skal nemlig være hurtigere fra 0-100 km/t.

Se også: Ny Porsche Taycan lanceret: Rækkevidde på næsten 700 km

Taycan bliver en raket fra 0-100 km/t

Porsche er godt i gang med at teste en ny Taycan, der forventes klar til salg i 2024. Designmæssigt er der ikke de store ændringer, men det er der til gengæld under motorhjelmen.

Den nye generation af Taycan skal nemlig kunne slå Teslas Model S Plaid, og dens vanvittige acceleration fra 0-100 km/t. Model S Plaid ræser fra 0-100 km/t på kun 2,1 sekund (rullende start) – og den vil Porsche gerne slå.

Det er ikke fordi den nuværende Taycan er langsom, der i Turbo S-varianten klarer 0-100 km/t på 2,8 sekunder. Alligevel vil Porsche være klar med en endnu hurtigere Taycan Turbo GT næste år.

Porsche Taycan Turbo GT forventes at få tre elektriske motorer og mere end 1.000 hestekræfter. Den forventes at blive en af de vildeste elbiler på markedet, når den lanceres i 2024.

Læs mere om ny Porsche Taycan her

Ny Porsche Taycan får større batteri

Der er også længere rækkevidde på vej til den nye Taycan. Lige nu kører Taycan op til 484 kilometer på en opladning, hvilket ikke er imponerende for en elbil i denne prisklasse.

Derfor bliver der mulighed for at vælge et større 93 kWh batteri, der vil forøge rækkevidde betydeligt. Taycan med det store batteri forventes at få en rækkevidde på omkring 570 kilometer.

Se også: Alle elbiler fra Porsche

Med næste generation af Apple CarPlay?

Porsche er også blandt de få bilproducenter, der har et tæt samarbejde med Apple om deres platform til biler, Apple CarPlay. Porsche er en af en håndfuld bilproducenter, der allerede har meldt ud, at de vil tilbyde Apple næste generation af CarPlay, der forventes lanceret i 2024.

Det næste Apple CarPlay vil helt kunne overtage bilens førerskærm og infotainmentskærm, så det kun er Apples software man interagerer med. Læs mere om det nye Apple CarPlay her.

Se også: Find bedste og billigste ladeboks til hjemmet