Ny Porsche Taycan lanceret: Rækkevidde på næsten 700 km

De nye Porsche Taycan, Taycan Sport Turismo og Cross Turismo er lanceret. Se specifikationer, billeder og dansk pris på ny Porsche Taycan.

Ny Porsche Taycan lanceret: Rækkevidde på næsten 700 km

Porsche er nu klar med endnu en ny elbil, nemlig en opgraderet Taycan. Den nye Porsche Taycan har længere rækkevidde, oplader hurtigere, har nyt design og er hurtigere.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelser på populære elbiler

Specifikationer på ny Porsche Taycan

Kort tid efter at have delt lovende informationer om den nye Taycan har Porsche lanceret den opgraderede elbil. Porsche Taycan kommer i samme tre varianter og byder på mange forbedringer, som vi herunder tager et nærmere kig på.

Først og fremmest har den nye Porsche Taycan fået revideret design og mere udstyr i basismodellen. Designet på den nye Taycan er ifølge producenten “forfinet”, hvor man blandt andet finder nye forlygter og baglygter, et oplyst Porsche-logo (ekstraudstyr), nye farver og et endnu mere sporty design.

Porsche Taycan bliver tilgængelig i varianterne Taycan, Sport Turismo og Cross Turismo, hvor de to sidstnævnte er stationcars. Taycan har et bagagerum på op til 407 liter, Sport Turismo og Cross Turismo har på 446 liter. Pladsen afhænger af batteristørrelse og variant.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse på ny Porsche Taycan

Batteri og opladning

Nogle af de helt store forbedringer finder vi under batteri og opladning. Godt nok bød Taycan i forvejen på ekstrem hurtig opladning, men er nu endnu hurtigere. Den lader nu med en maksimal effekt på op til 320 kW, som giver en opladning fra 10-80 procent på 18 minutter.

Det er endnu mere imponerende fordi, der i den nye Taycan sidder et betydeligt større batteri end i dens forgænger. Det nye Performancebatteri Plus på 105 kWh (netto) giver en rækkevidde på helt op til 678 kilometer – det er 35 procent længere end forgængeren.

Stationcar-varianten af Porsche Taycan, Sport Turismo, har et lidt kortere rækkevidde. Her rækkevidden op til 616 kilometer. Og så er der Taycan Cross Turimo, der har en rækkevidde op til 597 kilometer.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Ydeevne og motor

Den nye Porsche Taycan er også hurtigere end dens forgænger. Acceleration fra 0-100 km/t er nu 0,4 sekunder hurtigere i topmodellen.

Topmodellen, Taycan Turbo S, yder hele 952 hestekræfter, der er fordelt på alle fire hjul. Turbo S klarer 0-100 km/t på kun 2,4 sekunder.

Det er dog ikke kun topmodellen, der får bedre ydeevne. Faktisk får basismodellen en endnu større opgradering og er nu 0,6 sekunder hurtigere til at nå de 100 km/t.

Basismodellen af Taycan har 402 hestekræfter og en enkelt elektrisk motor, der driver dens baghjul. Den klarer 0-100 km/t på 4,8 sekunder.

Se også: Guide til ladeboks og hjemmeopladning

Udstyr og funktioner

Porsche oplyser, at nye Porsche Taycan har mere standardudstyr end tidligere. Blandt udstyret finder man Ambiente-belysning i kabinen, ParkAssist med bakkamera, elektrisk foldbare sidespejle med omgivelsesbelysning, Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), varmepumpe med nyt kølesystem, trådløs opladning af smartphones samt Servostyring Plus.

Standard er nu også adaptiv luftundervogn, aerodynamisk optimerede hjul og nyudviklede dæk med reduceret rullemodstand.

Det er dog Porsche, og derfor er der også masser af ekstraudstyr, der kan tilføjes til den nye Taycan. Blandt andet et oplyst Porsche-logo.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Dansk pris på ny Porsche Taycan

Den nye Porsche Taycan har fået en pris fra 929.900 kroner. Her er et overblik:

  • Porsche Taycan koster fra 929.900 kroner
  • Porsche Taycan Sport Turismo koster fra 939.900 kroner
  • Porsche Taycan Cross Turismo koster fra 1.049.900 kroner

Man kan vælge mellem basismodel og varianterne 4S,  Turbo og Turbo S i alle modeller.

Man kan dertil vælge det store Performancebatteri Plus, der koster 60.000 kroner.

Se også: Alle priser på ny Porsche Taycan

Billeder af ny Porsche Taycan