Porsche Panamera bliver elektrisk – lanceres med ny Taycan

I 2030 forventer Porsche at kunne tilbyde seks fuldelektriske biler. De næste på gaden bliver en elektrisk Panamera og en helt ny Taycan.

Porsche Panamera bliver elektrisk – lanceres med ny Taycan

“Hvis du ikke er elektrisk, er du ikke premium”, har vi tidligere hørt administrerende direktør for Polestar udtale – og det kunne der være noget om. De fleste velkendte luksus bilmærker har elbiler på markedet og har lagt spændende fremtidsplaner for flere fuldelektriske biler, og Porsche er en af dem.

I dag har Porsche en enkelt elbil på markedet (Taycan), der til gengæld fås i et hav af forskellig varianter. Inden vi når 2030 vil Porsche have et sortiment bestående af seks forskellige elbiler. De næste rene elbiler fra luksusmærket bliver en Macan, derefter Panamera og helt ny Taycan.

Se også: Test af elbiler

En større og stærkere elbil fra Porsche

Den kommende elektriske Panamera vil blive bygget på den nye Scalable Systems Platform (SSP), der er udviklet af Volkswagen, som også den kommende Taycan vil benytte. Panamera’en er dog en langt større og mere rummelig bil end Taycan, som skal konkurrere med andre elbiler som Mercedes EQS, BMW i7, Lucid Air og andre.

Den elektriske Porsche Panamera vil blive lanceret i 2027 sammen med en helt ny Taycan.

Det gættes på, hvordan en elektrisk 911 vil se ud.

Flere modeller på vej

Indtil vi ser den første elektriske Porsche 911 vil Taycan forblive mærkets hurtigste elbil. Hvornår der kommer en eldreven 911 er der ingen, der ved.

En elektrisk Macan går i produktion næste år, som forventes at nå de første kunder i begyndelsen af 2024. 2025 tegner til at blive året for den elektriske Cayenne, som vil dele PPE-platformen med Macan. Året efter kan vi forvente at se Porsches første 7-sæders bil – med kodenavnet K1 bliver det en luksus-SUV, der er større end Cayenne.

Inden vi når 2030 vil vi også de elektriske udgaver af Boxster og Cayman. Porsche 911 forventes at bruge brændstof i mindst 10 år endnu, men den første hybridversion kommer næste år. De nyeste rygter fortæller, at Turbo S bliver den første elektrificerede 911.

Se også: Nyt om elbiler