Pulje på 64,4 mio. kroner blev til 607 hurtige ladestandere

Der var stor interesse for de 64,4 millioner kroner, der blev afsat til medfinansiering af offentligt tilgængelige ladestandere hos danske ladestanderoperatører.

Pulje på 64,4 mio. kroner blev til 607 hurtige ladestandere

Dem med el- og plug-in hybridbiler oplever det dagligt: Manglen på ladestandere – og specielt de kraftige lyn- og hurtigladepunkter. Og for de mange danskere der går og overvejer at skifte brændstofbilen ud med en elbil opfordrer den nuværende mangel på ladepunkter ikke ligefrem til det. En pulje på 64,4 millioner kroner blev afsat til at sparke gang i opførelsen af flere lyn- og hurtigladestandere og det er blevet taget godt imod hos danske ladestanderoperatører. De mange millioner bliver til 607 nye hurtige ladestandere til elbiler.

Se også: Clever lynladestander i nærheden – disse er på vej

316 ladepunkter fordelt over hele Danmark

Puljen på 64,4 millioner kroner er altså blevet til i alt 607 styk nye ladestandere fordelt på 316 ladepunkter. Mere præcist er der tale om henholdsvis 191 lynladestandere og 125 hurtigladestandere, er fordelt over hele landet, og den geografiske spredning har også været et af kriterierne for tildeling af støttemidler. Udover geografisk placering har en vurdering af behovet for støtte også spillet en rolle i områder, hvor markedet ikke af sig selv har opstillet ladestandere.

lynladestandere
607 nye hurtig- og lynladestandere bliver puljen omsat til.

Der er endnu ikke en mere præcist overblik over, hvor de nye hurtige ladestandere bliver opsat. Vi følger op på sagen, når denne information bliver tilgængelig.

Se også: Tankstation omdannes til lynladestation til elbiler

800 projekter søgte om tilskud til nye ladestandere

Hele 800 projekter søgte om en del af puljen til opførelse af ladestandere, hvor 240 endte med at få støtte.

Der blev ansøgt om tilskud til cirka 1.500 lyn- og hurtigladestandere fordelt mellem 70 operatører. Det er samlet konditionelle ansøgninger for 405 millioner kroner.

Tilskuddet er på 25 procent af totalomkostningerne, dog maksimalt henholdsvis 75.000 kroner per ladeudtag på en hurtiglader og 220.000 kroner per ladeudtag på en lynlader.

Læs også: Ny battericelle overgår kommende Tesla-batteri