Se hvor og hvornår salget af benzin- og dieselbiler forbydes

Flere og flere lande og regioner beslutter, hvornår benzin- og dieselbiler skal have dødsstødet. Her giver vi et overblik over dem.

Se hvor og hvornår salget af benzin- og dieselbiler forbydes

Der er virkelig kommet fokus på de batteridrevne biler. Forbrugerne er blevet ekstremt interesserede i elbilerne, og med det er resten af verden fulgt efter. Smartphoneproducenter vil ind på bilmarkedet, flere store bilproducenter har lagt planer for at gå all-in på elbiler og nu vil endnu flere lande forbyde salget af benzindrevne biler. Her giver vi et overblik over de lande, som har lagt en plan for fremtidens skifte til elbiler.

Der sker ting og sager i bilbranchen i disse tider. Apple laver elbil, Huawei ufvikler selvkørende teknologi til biler, Xiaomi investerer stort på udviklingen af elbiler. Flere af de nuværende bilproducenter har fremlagt deres planer for fremtiden, hvor flere inden for få år helt vil droppe benzin- og dieselmotorer. Samtidig sker der en enorm udvikling af elbilerne, som får længere rækkevidde, lavere priser og højere priser, i takt med at også flere modeller kommer på markedet.

Bilproducenter satser på elbiler

Allerede nu har flere producenter offentligtgjort deres planer for fremtiden, hvor benzin- og dieselbilerne tages af hylderne. Flere har også fokus på brugen af vedvarende energi i produktion og miljøet i materialevalget, hvor fx Polestar har planer om at lave en klimaneutral elbil inden 2030.

Når de kommer til at stoppe produktionen af brændstofbiler, så er Jaguar hurtigst ude. Når vi rammer 2025, så forventer de kun at sælge elbiler. I 2025 forventer Volvo at halvdelen af deres salg består i elbiler. Herefter hopper de fleste producenter med på vognen i 2030.

Læs også: Elbilerne hitter i Europa i 2021 – fordobler markedsandel

Lande vil forbyde salget i benzin- og dieselbiler

Her giver vi et overblik over, hvornår lande og regioner vil forbyde salget af benzin- og dieselbiler.

USA: I delstaten Californien vil salget af nye benzindrevne personbiler og lastbiler blive forbudt startende i 2035.

Canada: I den Canadiske provins Quebec vil man forbyde salget af nye benzindrevne personbiler fra 2035.

Germany: I 2018 indførte tyske byer forbud mod ældre dieselbiler, der udleder større mængder forurenende stoffer.

Norway: I Norge planlægger man at stoppe salget af brændstofdrevne biler fra 2025. Fuldt elektriske køretøjer udgør nu ca. 60% af det månedlige salg i Norge.

Storbritannien: Fra 2030 vil biler, som drives af benzin og diesel, ikke blive solgt i Storbritannien, har Boris Johnson udtalt.

EU, Kina, Thailand og i flere andre lande og regioner bliver det stadig diskuteret, hvornår man skal stoppe salget af benzin- og dieselbiler:

Følgende lande har også annonceret planer om at forbyde diesel- og benzinbiler i fremtiden:

  • Kina – endnu ingen deadline
  • Costa Rica – 2050
  • Danmark – 2030
  • Frankrig – 2040
  • Irland – 2030
  • Holland – 2030
  • Singapore – 2040
  • Slovenien – 2030
  • Sri Lanka 2040
  • Sverige – 2030

Læs også: Afstemning: Har du købt en elbil?