Senest i 2035 er det slut med salg af benzin- og dieselbiler i EU

I 2035 skal det være slut med at sælge benzinbiler og dieselbiler i EU - flere ladestationer på vejene skal gøre det mere trygt at have elbil.

Senest i 2035 er det slut med salg af benzin- og dieselbiler i EU

I bestræbelserne på at nå sine klimamål har EU bestemt, at salget af benzinbiler og dieselbiler i EU skal være helt udfaset inden 2035. Det skal ganske enkelt ikke være tilladt at sælge den type biler, lyder det i følge seneste forslag fra EU-kommissionen.

Fra 2035 må der kun sælges elbiler i EU

Fra 2030 skal CO2-udledningen fra transportmidler være bragt ned med 55 procent i forhold til det nuværende niveau. Et problem ved at gå over til elbiler er muligheden for at kunne oplade ens bil på samme måde som man kan tanke benzin eller diesel på biler.

Derfor forslås nye regler, så man skal have mulighed for at lade op for hver 60 kilometer på alle motorveje, mens der skal være ladestationer for brintbiler for hver 150 kilometer på motorvejene.

Se også: Billig internet til bilen

Transportbranchen bekymret

I følge den danske transportbranche, der ser ud til at blive en del af CO2-kvotesystemet, er man bekymret for den, at de nye regler vil gøre transport dyrere, skriver tv2.dk.

Den danske transportbranche mener ikke, at teknologien er god nok i dag til at skippe benzin- og dieselbiler. Formentlig udvikler den sig meget de kommende år og et forsigtigt gæt herfra er, at både batteritid og opladningmuligheder bliver mange gange bedre de kommende år sammenlignet med i dag.

Se også: Nyheder om elbier