Skoda bekræfter billig elbil af typen SUV

Skoda er på vej med en billig SUV elbil, der kan være med til at gøre elbiler mere mainstream - udviklingen er dog kun i indledende fase.

Skoda bekræfter billig elbil af typen SUV

I et interview med Auto Express afslørede den nye Skoda-boss Klaus Zellmer, at selskabet allerede arbejder på en entry-level, helt elektrisk kompakt SUV, der kommer til at koste omkring 14.000 euro.

14.000 euro svarer direkte omregnet til cirka 105.000 danske kroner.

Se også: Videoer med de bedste elbiler

Bygges på platform udviklet med VW og Cupra

Bilen bliver formentlig baseret på MEB Entry-platformen, der er udviklet i samarbejde med VW og Cupra. Projektet begyndte i 2019 og skulle udmunde i en EV til 20.000 euro i 2023, men da det viste sig at være lidt for ambitiøst, og da der er nogle interne debatter om forskellige detaljer ved bilen, kommer den nok ikke før end i 2026.

Zellmer mener dog, at Skoda på egen hånd vil kunne udvikle en EV til 14.000 euro og have den som indgangspunkt for VW Group.

Se også: Test af elbiler

Billig Skoda-elbil kan få design lidt a la en SUV

På nuværende tidspunkt har vi ikke flere detaljer fra Skoda, da projektet stadig er i en indledende fase.

Men bilen kommer formentlig til at have et lille batteri, og den kan blive lidt hævet, lidt som en kompakt SUV, for at passe til batteriet. Det er også muligt, at den bliver ret kort, omkring fire meter og vil indeholde flere komponenter, der allerede bruges i andre Skoda-modeller for at holde omkostningerne nede.