Skoda Enyaq iV Coupe lanceres 31. januar med bedre rækkevidde

En coupé-udgave af Skoda Enyaq iV lanceres den 31. januar. Skoda Enyaq iV Coupe byder på bedre effektivitet med de samme eletriske motorer.

Skoda Enyaq iV Coupe lanceres 31. januar med bedre rækkevidde

Inden længe er Skoda klar til at løfte sløret for endnu en elektrisk bil, der på mange måder minder om SUV’en, Skoda Enyaq iV. Coupé-udgaven af Skoda Enyaq iV byder på mere sporty design, samme elektriske motorer – dog med bedre effektivitet.

Skodas Enyaq iV, en version af Volkswagens ID.5, er blevet rost til skyerne af internationale bilmedier – og inden længe vil bilproducenten være klar til at gentage successen. Den 31. januar vil Skoda nemlig løfte sløret for en coupé-udgave af Enyaq iV, der byder på nogle interessante forbedringer og et meget lovende design.

Læs også: VW ID.4 blev den mest solgte elbil i Danmark

Kører længere på en opladning

Selvom Skodas Enyaq iV Coupe langt hen ad vejen byder på samme indmad som nuværende Enyaq, er der forbedringer at se. Med et nyt design har det for Skoda været muligt at gøre coupé’en til en mere effektiv elbil.

Skoda påstår, at coupé-udgaven af Enyaq har opnået en luftmodstandskoefficient på 0,234, hvor SUV’en er oppe på 0.257. Faktisk er luftmodstandskoefficienten på Skoda Enyaq iV Coupe lav nok til, at være bedst i klassen.

Og den lavere luftmodstandskoefficient har nogle oplagte fordele. Elbilens værste fjende er netop vindmodstand, hvorfor en lavere luftmodstandskoefficienten giver bedre effektivtet. Derfor vil Skoda Enyaq iV Coupe have bedre rækkevidde end SUV’en.

Læs også: Skoda Enyaq IV lanceret

Skoda Enyaq iV Coupe
Skoda Enyaq iV Coupe konceptbillede.

Samme elektriske motorer

Det er ikke officielt endnu, men Skoda Enyaq iV Coupe skulle blive udstyret med samme motorer som Enyaq iV. Det betyder, at den kommer i tre udgaver. Enyaq iV kan fås med enten en 177 hk eller 201 hk bagmonteret motor, eller med en dobbelt motor med en kombineret effekt på 262 hk. Som den almindelige Enyaq kan Enyaq iV Coupe oplades med 125kW, som oplader batteriet fra 10-80 procent på 38 minutter.

Bortset fra den ændrede silhuet og reviderede front, vil Enyaq Coupé være identisk med SUV’en, både indvendig og udvendig. En video afslører, at den vil dele sin LED-oplyste frontgrill med den nuværende bil, og interiøret vil blive med en lignende vægt på bæredygtighed.

Se også: Nyheder om Skoda elbiler