SsangYong bringer deres nye elbiler til Danmark

Den sydkoreanske bilproducent SsangYong kommer officielt til Danmark. Det bliver med en fuldelektrisk Torres EVX og tre andre nye elbiler.

SsangYong bringer deres nye elbiler til Danmark

Endnu en ny bilproducent finder nu vej til Danmark. Det er den sydkoreanske bilproducent SsangYong, der kommer til landet med fire nye biler, heriblandt den nye SUV Torres EVX.

Se også: Nyheder om elbiler

Forvent skarpe priser fra SsangYong

Har du ikke hørt om bilproducent SsangYong endnu, får du her en meget kort historielektion. SsangYong er en sydkoreansk bilproducent, der blev etableret i 1954. SsangYong er kendt for at lave meget prisoverkommelige biler. I hjemlandet har SsangYong konkurreret mod mere kendte mærker som Hyundai og Kia. SsangYong har gjort virksomheden klar til et skifte til fuldelektriske biler, som de snart er klar til at fejre.

Se også: Bedste elbil på markedet

SsangYong Torres EVX

I første omgang lanceres elbilen Torres EVX, der er en elektrisk SUV på størrelse med Kia Niro EV og Hyundai Kona. SsangYong afholder en officielt præsentation af Torres EVX den 30. marts på Seoul Mobility Show 2023.

Allerede nu har SsangYong fremvist billeder af Torres EVX, men har endnu ikke delt nogle specifikationer. Rygter fortæller dog, at den bliver udstyret med en enkelt elektrisk motor, der trækker forhjulene. Den skulle få et batteri på 61,5 kWh, der skulle give en rækkevidde på omkring 340 kilometer. Det er stadig rygter, så tag det med et gran salt.

Se også: Test, bedømmelser og priser på alle elbiler

Tre andre elbiler på vej

Torres EVX er ikke den eneste nye elbil på vej fra SsangYong. I den nærmeste fremtid lanceres også en mellemstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i fuld størrelse samt en kompakt elektrisk SUV.

SsangYong fortæller ikke meget om de kommende elbiler, men at der vil være et fokus på software, OTA-opdateringer (Over-The-Air) og autonom kørsel.

Herhjemme er det importøren RSA Group, der tager SsangYong ind:

“Vi ser frem til at starte som importør af et syd-koreansk bilmærke, eftersom landet har vist en enorm styrke og stor succes som bilproducent. Nu er vi klar til at lancere KG Mobility i en helt ny skikkelse for det skandinaviske bilmarked. KG Group har ekstremt offensive og ekspansive planer for fremtiden, og vi glæder os til at komme i gang. Vi har store ambitioner for samarbejdet,” siger Frank Dunvold, der er administrerende direktør i RSA Group.

Hvornår SsangYong-elbilerne lander i Danmark oplyses ikke endnu.

Se også: Find den billigste og bedste elbilforsikring

Den mest populære elbil på markedet