Stellantis klar med solid state-batteri om to år

I 2026 vil Stellantis fremvise første elbil med solid-state batteri fra amerikanske Factorial. Bilen er den kommende Dodge Charger Daytona.

Stellantis klar med solid state-batteri om to år

Hvornår kommer de længe ventede solid-state batterier? Flere bilproducenter fortæller, at de snart kan vise de første elbiler med solid-state frem, heriblandt Stellantis.

Se også: Sammenlign bedømmelse, specifikationer og priser på elbiler

Dodge Charger Daytona med solid-state batteri

Stellantis har annonceret, at de i 2026 vil fremvise første elbil med solid-state batteri. Her der tale om en flåde af den første helt elektriske Dodge Charger Daytona med et batteri fra den amerikanske batteriproducent Factorial.

Stellantis arbejder sammen med Factorial på solid-state-batteriprojektet, hvor det såkaldte Electrolyte System Technology Cells, eller FEST, vil blive brugt i vil blive brugt i bilerne.

Factorial siger, at deres solid-state batteriteknologi giver fordele, herunder højere energitæthed og lavere vægt. Dertil skulle solid-state batterier også være både sikrere og billigere og vil give hurtigere opladningstider.

Dodge Charger Daytona er verdens første muskelbil som elbil. Den vil have firehjulstræk og 670 hestekræfter og vil kunne nå 0-100 km/t på 3,3 sekunder, et batteri på 100 kWh og et moderne, men alligevel retro cockpit.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Over 1.000 km rækkevidde er målet

Factorial sigter mod en rækkevidde med deres solid-state batteri på mere end 1.000 km, samt at reducere vægten og størrelsen af konventionelle litium-ion-batterier betydeligt. Dog er rækkevidde for den kommende Dodge Charger Daytona cirka 500 km.

Factorial har samarbejdet med flere bilproducenter ud over Stellantis, herunder Hyundai og Mercedes-Benz.

Solid-state batteriet vises frem sammen med en flåde af Dodge Charger Daytona i løbet af 2026.

Se også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

Skal du vente på elbiler med solid-state batterier?

Skal du vente med at købe elbil til de første modeller med solid-state er klar?

Godt nok er der meget snak om solid-state batterier, der snart vil være klar til fremvisning. Dog forventes der stadig at gå flere år, før de er klar til masseproduktionen og man kan købe elbil med solid-state.

Dertil ser man også store forbedringer af nuværende batteriteknologier, heriblandt LFP-batterier. Næste generation af LFP-batterier med længere rækkevidde, hurtigere opladning og bedre holdbarhed forventes at ses i de første elbilmodeller allerede i år.

Der er derfor ingen grund til at vente på en elbil med solid-state.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Se ifs tilbud på elbilforsikring
Test og anmeldelser af nyeste elbiler