Tavascan bliver CUPRAs første 100% elektriske SUV

CUPRA vil være 100 procent elektriske inden 2030 og er på vej med flere elbiler. Den næste bliver en elektrisk SUV ved navn Tavascan.

Tavascan bliver CUPRAs første 100% elektriske SUV

Det er ikke mange elbiler spanske CUPRA har i deres sortiment endnu. Der er nemlig kun Born, der er en elbil meget lig Volkswagens ID.3 med et mere aggressivt og sporty design. Det betyder dog ikke, at CUPRA ikke (også) satser på elbilerne, for flere nye modeller er på vej. Den næste bliver en stor elektrisk SUV.

Det er CUPRAs mål, at være 100 procent elektrisk fra 2030. Skal det lykkes, skal der flere elbiler i deres sortiment.

Se også: Disse nye elektriske SUV’er kommer i 2023

CUPRA Tavascan er en sporty el-SUV

Siden CUPRA i 2019 nævnte, at Tavascan var på tegnebrættet, er der blevet arbejdet på at gøre den færdige bil så tro mod designet på konceptbilen som muligt.

CUPRA Tavascan skal bygges på MEB-platformen, der er udviklet af Volkswagen. Andre elektriske SUV’er er også baseret på denne platform, blandt andet Volkswagen ID.4 og ID.5, Skoda Enyaq iV og Audi Q4 e-tron.

“At producere CUPRA Tavascan på Hefei-fabrikken er en stor mulighed for vores brand. Ligesom de andre køretøjer, der kommer fra Hefei-produktionslinjen, er vores bil baseret på koncernens MEB-platform. Dette skaber globale synergier, såsom stordriftsfordele, der fremskynder udviklingscyklusser og muliggør hurtigere time-to-market for nye produkter.”

De store SUV’er er blevet ekstremt populære, også som elbiler. I Danmark er mere end halvdelen af de bilerne solgt i år af typen SUV.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Hvornår kommer CUPRA Tavascan?

Den elektriske SUV fra Cupra forventes at komme til Danmark i 2024. Bliver den tro mod konceptbilen kan man forvente en ydeevne på 306 hestekræfter, der giver en 0-100 km/t på under 6,5 sekunder.

Konceptbilen var udstyret med et 77 kWh batteri, der skulle give en rækkevidde på op til 450 kilometer (WLTP).

Indeni i CUPRA Tavascan finder man ting som LED-ambientebelysningen, en rummelig kabine, sæder i kulfiber og Alcantara og 13 tommer infotainmentskærm. Denne skærm kan ændre fokus mod passagersiden.

Se Ifs tilbud på elbilforsikring