Tesla Model Y var den bedst sælgende bil i Europa i november

Teslas europæiske salg blev næsten fordoblet i november med 31.820 solgte biler. Af dem var næsten to tredjedele Model Y.

Tesla Model Y var den bedst sælgende bil i Europa i november

Tesla Model Y var i november måned den bil, allerflest europæere brugte penge på at købe og overhalede dermed Volkswagen Golf.

Efter at være røget helt ud af Top-50 i oktober, gjorde den elektriske crossover et stærkt comeback i november med 19.144 solgte biler, en fremgang på hele 260 procent i forhold til samme måned sidste år.

Model Y var også den bedst sælgende bil i Europa i september. Teslas europæiske salg steg med 97 procent i november til 31.820 enheder, primært på grund af Model Y’s stigning på 260 procent.

Se også: Test af elbiler

Tesla Model Y eneste elbil på top 3 bedstsælgende biler i Europa

Model Y var den eneste elbil på november måneds podium, der ellers bestod af Dacia Sandero på andenpladsen med 18.746 solgte biler (en stigning på 16 procent) og Toyota Yaris på tredjepladsen med 17.309 solgte biler (en stigning på 150 procent).

Set på årsbasis frem til nu er det Peugeot 208, der også kommer i en fuldelektrisk variant, der er den bedst sælgende bil i Europa med et salg på 193.743 biler ifølge Dataforces tal publiceret i Automotive News Europe.

Den franske hatchback ser ud til at afslutte året på førstepladsen som den mest solgte bil i Europa.

Frem til november har seks forskellige modeller været den bedste sælgende bil i Europa på månedsbasis, men kun to af de seks er fuldelektriske, nemlig Tesla Model 3 i marts og Tesla Model Y i september og november.

Se også: Forsikring til elbiler

Model 3 størst på Europas største bilmarked

Interessant nok blev Model Y slået af Model 3 i november måned i Tyskland, der er det største bilmarked i Europa. Sedan-modellen slog ifølge data fra den nationale bilorganisation i Tyskland, Kraftfahrt Bundesamt,  crossover-modellen som den mest registrerede elektriske bil i landet.

Tesla solgte i november 6.811 Model 3 i Tyskland, mens der blev solgt 3.687 Model Y.

Teslas leverancer i Tyskland nåede rekordniveau i november med en stigning på 93 procent i forhold til året før og 10.819 solgte biler.

November 2022 var Teslas næstbedste måned salgsmæssigt i landet, kun overgået af september i år.

Se også: Elbiler i test på video

Model Y kan blive bedstsælgende bil i 2023

Tidligere i år spåede Tesla-CEO Elon Musk, at Model Y ville blive den bedst sælgende bil i 2023. Det ser faktisk ud til at kunne blive sådan, nu hvor Model Y dominerer salget både i Europa og også i andre regioner.