Tesla møder modstand: Taber markedsandele i Europa

Tesla kan mærke konkurrencen fra andre producenter af elbiler. Specielt i Europa møder Tesla modstand og placerer sig derfor på en tredjeplads.

Tesla møder modstand: Taber markedsandele i Europa

Nye tal fra analysevirksomheden JATO Dynamics viser, at det stadig er vanskelige tider for bilproducenterne. Nyregistreringer af nye biler er faldet med 14 procent i forhold til samme periode i 2021 og nåede op på 5,54 millioner biler i 27 europæiske lande. Ramt blev også Tesla, der nu for alvor mærker den større konkurrence på elbilmarkedet.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Tesla taber markedsandele i Europa

Stigningen i efterspørgslen efter elektriske biler har ikke gavnet alle bilproducenter lige meget. Tesla har for eksempel ikke været i stand til at udnytte denne vækst, grundet lange leveringstider på nye biler samt højere priser. Selv om selskabet har registreret flere biler end nogensinde før, er dets vækst sakket bagud i forhold til det samlede marked.

Elbiler og SUV hitter

De mest populære typer af biler, der har undgået et yderligere fald, er SUV’er og elbiler. Førstnævnte registrerede et moderat fald på kun 4 procent og repræsenterer næsten 50 procent af volumen. Sidstnævnte klarede sig meget bedre med en stigning i registreringerne fra 485.000 enheder i første halvår af 2021 til 633.200 enheder i første halvår af 2022, hvilket svarer til en stigning på 31 procent. Det betyder, at fueldelektriske køretøjer nu udgør 11,4 procent af det samlede marked, hvilket er næsten fire procentpoint højere end markedsandelen året før.

Teslas markedsandel i Europa faldt derfor fra 13,75 procent i første halvår af 2021 til 13,33 procent i første halvår af 2022. Det betyder, at Tesla må se sig tilfredse med en tredjeplads, overgået af Volkswagen og Nissan. Tesla blev hårdt ramt af et massivt fald i salget af Model 3 i juni – et fald på 76 procent.

Andre elbilproducenter melder deres ankomst

Tesla genstartede interessen for elbiler og tvang mange andre de bilproducenter til at omstille sig – og det er netop denne udvikling Tesla mærker nu. Flere store bilproducenter har lanceret elbiler af høj kvalitet, som forbrugerne har fået øjnene op for.

Hyundai Ioniq 5,  Kia EV6, Polestar 2, Volvo XC40 Recharge, BMW i4, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq er blot nogle af de elbiler, der giver Teslas Model 3 og Model Y modstand.

Se også: Test af elbiler