Efter opdatering til Tesla tillades spil under kørslen

Det var tidligere ikke muligt, men efter seneste softwareopdatering Teslaer, kan man spille spil på midterkonsollens store skærm under kørslen.

Efter opdatering til Tesla tillades spil under kørslen

En softwareopdatering til Teslas biler giver anledning til sikkerhedsmæssige bekymringer. Hvor bilen tidligere skulle holde stille og være i parkering, kan man nu spille spil på den store skærm i midterkonsollen.

Efter en ny opdatering til Teslas populære batteridrevne biler, viser producenten endnu en gang, at de har en ganske afslappet tilgang til sikkerhed. Hvor man tidligere skulle have bilen i Park, for at kunne starte en spil på den store skærm, kan man nu spille løs, men man kører. Hos The Verge har man testet om det var muligt, hvor de fik spillet Sky Force Reloaded , Solitaire og The Battle of Polytopia under kørsel.

Læs også: Nye Teslaer får langt hurtigere ydelse med ny chip

Spil skal bruges af passagerer

Muligheden for at spille spil under kørsel i Teslaer, er ment som underholdning til passagerer på forsædet. Inden man starter er spil, skal man bekræfte at man er passager. Er man fører af bilen kan det måske være fristende at trykke på knappen og spille et spil, mens bilen er i bevægelse.

En Tesla Model 3-ejer har fortalt New York Times, at han havde indgivet en klage til NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) efter opdagelsen af, at spillene kunne spilles, mens han kørte i sin bil. Og det er ikke den første klage Tesla modtager om dette. Tesla har i øjeblikket 59 klager fra ejere vedrørende Model 3, der ikke er tilfredse med at denne mulighed er der.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, er også opmærksomme på problemet, som bliver undersøgt nærmere.

Læs også: Her er de mest solgte elbiler i 2021

Selvkørende Tesla og spil

Den største bekymring er kombinationen af Teslas selvkørende software (FSD), som kan bruges i kombination med spil på midterkonsollens 15 tommer skærm. Tesla er begyndt at bruge et indvendigt kamera til at overvåge bilens fører til Full Self-Driving beta-programmet, som gør det muligt for at bruge automatisk styring, vognbaneholding og adaptiv fartpilot. Men langt de fleste Teslaer bruger ikke kameraer til at spore førerens øjenbevægelser for at sikre, at de holder deres opmærksomhed på vejen.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Fortællingen fortsætter

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 2/12/2021 gik redaktionen videre og publicerede en nyhedsartikel med fokus på Nye Tesla’er får langt hurtigere ydelse med ny chip – Læs her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..